86 доба російсько-української війни: головні новини станом на ранок 20 травня

20 травня 2022 0
Яніна Климань
Обстріл Луганської та Запорізької областей, перший судовий процес над російським злочинцем та втрати ворога за добу: головне станом на ранок 20 травня.

19 травня російські військові обстріляли Сєвєродонецьк, внаслідок цього 12 людей загинули, ще одна особа загинула в Гірській громаді. Тільки за вчора ворог зруйнував на Луганщині понад 60 будинків, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. 

Російські окупанти обстріляли з артилерії та мінометів населені пункти у Сумській (Бояро-Лежачі, Бруски, Старі Вирки) та Чернігівській областях (Грем’яч).

Володимир Зеленський у своєму зверненні повідомив про те, що перший судовий процес в Україні над російським воєнним злочинцем уже розпочався.

В Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф, 232 дитини загинули та щонайменше 427 поранені, повідомили в Офісі Генпрокурора.

На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбили 14 атак ворога, знищили вісім танків, чотирнадцять одиниць бойової броньованої техніки та шість одиниць автомобільної техніки противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили один БПЛА типу "Орлан-10".