Полтавські школярі власноруч виготовляють екопоробки, що разом із теплими речами передадуть українським воїнам

25 лютого 2021 0
Після шкільних занять полтавським дітлахам вистачає часу й на рукоділля. Роботи, що виготовляють діти незвичні, а з екологічних матеріалів. До 14 березня поробки разом із теплими речами та ліками відправлять на фронт для українських воїнів.

Полтавські школярі власноруч виготовляють екологічні поробки. Роботи передадуть воїнам у зону проведення операції Об'єднаних сил.

Серед екоматеріалів, з якими працюють діти, різні крупи: гречка, рис та бобові. З них виходять такі поробки.

Школярка Поліна Шеремета з екоматеріалів майструє птаха.

"Далі їх треба обрізати, вирішити якого кольору буде голова, а якого тіло й хвіст. Я ходжу сюди майже кожного дня, окрім вівторка й суботи, й мені дуже подобається, що тут є діти мого віку", – розповіла школярка Поліна Шеремета.

"Я тут роблю різні роботи та приходжу раз на тиждень. Я зараз роблю екосаморобку – їжачка. Це поїде воїнам АТО", – розповів школяр Данило Заплотний.

"Ми спочатку мажемо листок клеєм, а потім посипаємо гречкою або рисом. Мені тут подобається робити різні картини", – розповіла школярка Аріна Дашко.

Всі природні матеріали заготовляють ще з літа під час прогулянок.

"Ми з дітьми завели таку тему про екологію, про навколишнє середовище. Й вирішили зробити тиждень екопоробок з екоматеріалів, екокартини, птички ми робимо. А потім передамо це все бійцям. У нас нічого не пропадає дарма. Крупа у нас залишається й потім ми підгодовуємо пташок", – розказала працівниця благодійного фонду Вікторія Жиленко.

Окрім картин воїнам передадуть дитячі листи та речі, що необхідні на фронті: теплий одяг, шкарпетки, рукавиці та ліки.

Тамара Мордик, Сергій Чорномаз, PTV Полтавське Телебачення