Полтавець понад 20 років конструює веломобілі

28 червня 2021 0
Полтавець Віталій Семіохін половину свого життя конструює незвичні веломобілі. Майстер захопився цим ще в дитинстві, але тоді не зміг втілити мрії в реальність. Проте зараз у своїй колекції має понад шість таких винаходів.







Все життя поряд із двоколісними. Полтавець Віталій Семіохін понад 20 років займається ремонтом та конструюванням незвичних веломобілів. На майстрування такого агрегату, на якому можна їхати лежачи, майстер витратив місяць. Каже, на ньому зручно долати довгі дистанції, бо не втомлюється спина.

"Це, так званий, лежачий велосипед, або рекомбенд. Конструював недавно, бо друзі поділилися кресленнями. Більшість деталей з велосипеда. Саморобна тут рама і руль. А от сидіння купляв на замовлення", – розповів Віталій Семіохін, велоконструктор.

Також чоловік створив і ось цей велогібрид. Спроєктував його сам, з нуля. Тепер цей веломобіль розвиває швидкість до 30 кілометрів на годину. Креслення, проєктування та конструювання у чоловіка зайняло близько року.

"Торік з’їздив на ньому в подорож за яку проїхав понад 600 кілометрів. Цього року його вдосконалив, пофарбував. Тож можна сказати, що проєкт майже завершений", – додав Віталій Семіохін, велоконструктор.


Конструктор каже, що під час подорожей без уваги його транспортні засоби не лишаються. А їздити на своїх винаходах доводиться часто, адже має однодумців по всій країні й вони щороку збираються разом, щоб поділитися досвідом.