Полтава – у топі найгірших міст України

18 жовтня 2021 0
Полтава посіла 19 місце з 24 у рейтингу комфортності міст. Оприлюднив цей список журнал "Фокус". Оцінювали міста за такими критеріями: екологічні та економічні показники, доступність міста для людей з інвалідністю та якість муніципальних послуг.






Полтава – одне з найгірших для проживання міст. З 24 позицій наше місто посіло 19 сходинку за комфортністю проживання. Список з рейтингом оприлюднив журнал "Фокус". Оцінювали міста за такими критеріями: екологічні та економічні показники, доступність міста для людей з інвалідністю, якість муніципальних послуг.

Полтавці загалом місто оцінюють на високий бал.

"Мені подобається в Полтаві, гарно 10 балів це точно, чистота, осінь. Листочки ми прибираємо", – сказала полтавка Олена Іванівна.

"Не десять, бо ми маємо проблеми з транспортом, деякі проблеми, що засмучують – проблеми зі сміттям у деяких районах", – додала Тетяна Целік.

"Я багато міст відвідував в Україні, люблю своє місто. По комфорту – 8-9, не менше", – розповів полтавець Сергій Охріменко.

Невдоволені місцеві жителі тротуарами.

"Оцінила б до трьох. Взагалі, не подобається тема тротуарів. Їх потрібно робити, не тільки в центрі, а й по місту й у дворах", – сказала полтавка Олена Лавриненко.

Не подобається містянам економічна сфера.

"А що у нас залишилося у Полтаві, що працює? Які підприємства є? З приводу економіки все сумно", – розповіла полтавка.

"Економіка у нашому місті не розвивається. Підприємства бюджетоутворювальний є у Кременчуці, у нас про економіку не дуже коректно говорити буде", – додав полтавець Костянтин Клочко.

"Дійсно у нас недостатньо розвинута економічна сфера, відсутня кількість підприємств, де можна знайти роботу. Заробітна плата на середньому рівні, це 13 з половиною тисяч", – прокоментувала економістка Юлія Самойлик.

Криміногенні обстановка у місті під контролем, говорять у поліції.

"Навіть спостерігається зменшення рівня злочинності на 25 відсотків у порівнянні з минулими роками. З початку року у місті зареєстровано понад дві з половиною тисячі кримінальних правопорушень, з яких розкрито 76 відсотків", – розповів пресофіцер поліції Полтави Василь Зуб.

У міській раді місто оцінюють так:

"Необхідно працювати практично у кожній галузі. У тому числі говоримо про модернізацію транспортної мережі, де ми хочемо зменшити кількість автобусів і тим самим покращити екологічний стан та комфорт", – зазначив перший заступник міського голови Валерій Пархоменко.

А найкомфортнішим містом в Україні, згідно з рейтингом, став Тернопіль.