Полтавка нарікає на адвокатку, яка забрала кошти й не займається справою

22 лютого 2022 0
У Полтаві адвокатка взялася за справу жінки, яка хотіла оформити документи на спадщину ще рік тому. Однак, на думку полтавки, правозахисниця справою не займається, тому тепер потерпіла хоче забрати документи та гроші в адвокатки, але та їх не повертає.






Полтавка Інна Шиян рік тому звернулася до адвоката, аби та допомогла оформити документи на спадщину. Жінка заплатила адвокату понад 80 тисяч гривень та віддала усі необхідні документи, однак місяць тому Інна Шиян зрозуміла, що справа не просувається.

"Я взяла кредит 50 тисяч гривень, я взяла 500 доларів, щоб заплатити за її роботу. Вона вказала саме цю суму. Через два дні я позичила у своїх дітей ще 850 доларів. До неї приходиш вона говорить, що все добре, але жодних дій зовсім немає, тільки говорить, що все добре", – розповіла полтавка Інна Шиян.

Адвокат стверджує, що жінка зверталася до неї за консультацією й договір з Інною Шиян вона не підписувала.

"Жодних документів я в неї не брала, жодних коштів вона мені не сплачувала. Чому вона до мене не прийде, якщо я її адвокатка, а вона моя клієнтка й не скаже, що потрібно зробити і яка потрібна допомога. Кілька разів вона мені телефонувала, розповідала, яка ситуація й питала поради та все", – розповіла адвокатка Вікторія Жовницька.

Інна Шиян написала звернення до поліції. Адже за словами жінки, адвокат почала їй погрожувати.

– Ви в собі чи ні? Я роблю те, що треба, Ви не повинні цього знати.
– Я ж до Вас зверталася
, – сказала Інна Шиян.
– Інна Григорівна, я Вас питаю Ви зробили чи ні? Або ми нормально все це закінчуємо, або я буду вже по-іншому спілкуватися. Вірите мені? – уточнила адвокатка.
– Так, – відповіла Інна Шиян.

"Після цього, бо я працюю до ночі, я переймаюся, що вона когось замовить й мене вдарять по голові. Я боюся", – додала Інна Шиян.

Подати документи на оформлення спадщини потрібно впродовж шести місяців, однак Інні Шиян порадили це зробити не раніше, ніж через пів року.

"Необхідно тримати руку на пульсі, аби знати хід самої справи. Крім свого представника, тобто адвоката, необхідно й самій жінці цікавитися справою, шляхом приходу до нотаріуса", – зазначив адвокат Юрій Криворучко.

Під час звернення до юриста обов'язково потрібно укласти угоду.

"В умовах договору повинно бути все чітко прописано: які послуги надаються юристом чи адвокатом, які строки вони надають та яка відповідальність повинна бути за неналежне виконання умов договору цим спеціалістом. Сторони самостійно визначають ціну за послуги", – наголосив юрист Богдан Яненко.

Наразі жінка працює вже з новим адвокатом, який допомагає їй не лише оформити спадщину, а й отримати компенсацію від попереднього правозахисника.