У Полтаві рекламу з білбордів викидають посеред вулиці. ВІДЕО

28 грудня 2022 0
Сміття із білбордів на вулиці в Полтаві: хто відповідальний за прибирання реклами.

У Полтаві на вулиці Небесної Сотні вже тиждень лежить сміття з білбордів.

Журналісти "PTV" звернулися до Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради, де прокоментували цю ситуацію так:

"Зафіксували звернення журналістів про подію, надалі подивимося чи були попередні звернення і чому досі не виконано. Після цього, знайдемо відповідну рекламну організацію і попрохають, щоб їх працівники терміново прибрали сміття".

Вся реклама в місті повинна мати дозвіл, незалежно від того, де вона знаходиться і кому належить. Такий порядок розміщення реклами, затверджений міською владою. Термін саме цієї реклами був до 18 вересня 2022 року, але демонтувати її не стали.

З рекламною організацією, яка б мала прибрати сміття, журналістам "PTV" не вийшло зв’язатися.





Нагадаємо, за викидання сміття фізичній особі загрожує від 340 до 1360 гривень штрафу, а юридичній — максимум 1700 гривень. Крім цього, відповідальність за схожі порушення передбачені ст. 152 (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.