453 доба війни в Україні: головне станом на ранок 22 травня

22 травня 2023 0
Російські окупанти обстрілювали Харківщину та Дніпропетровщину. Загальні бойові втрати росіян.

Протягом 21 травня росіяни здійснили обстріл Харківської області. Ворог завдав ракетного удару по селу Циркуни Харківського району. Внаслідок удару отримав поранення цивільний чоловік. У селі Вовчанськ Чугуївського району росіяни пошкодили житлові будинки. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

21 травня під час повітряної тривоги ворог обстріляв Дніпропетровщину ракетами та дронами. Є суттєві руйнування цивільних будинків та багатоповерхівок. Отримали поранення вісім людей, троє з них – госпіталізовані. Про це повідомили в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Станом на ранок 22 травня 1463 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 482 дитини загинули та понад 981 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Авіація Збройних Сил України за минулу добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки ворога, а також сім – по його зенітно-ракетних комплексах. ЗСУ знищили три ворожих розвідувальних безпілотних літальних апаратів різного типу, а також п'ять ударних. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили п'ять районів зосередження особового складу, два склади боєприпасів, три артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, два пункти управління, станцію радіоелектронної боротьби, зенітно-ракетний комплекс та ще одну важливу ціль противника.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 22 травня: