Підприємці мітингують проти встановлення касових апаратів

07 лютого 2022 0
Біля стін Полтавської обласної державної адміністрації зібралися підприємці. Вони вимагають скасувати встановлення касових апаратів. Люди жаліються, що це знищує їхній бізнес. Подібний протест відбувся у столиці минулого тижня.




У Полтаві мітингують підприємці. Кілька десятків людей зібралися під стінами обласної державної адміністрації, щоб вимагати скасування закону про обов’язкове використання касових апаратів. Адже за їхніми словами це знищує малий бізнес.

"Ми не хочемо! У нас змоги фізичної немає. Якщо у людини невеликий магазинчик, звідки він може взяти й витягнути з кишені сто тисяч? Такої змоги немає", – сказав приватний підприємець Олександр Тітков.

"Нам нав’язують повну фіскалізацію, ми всі розуміємо, що за собою це потягне. Через це буде великий тиск при перевірках. Виходить, що будуть просто побори з нас, підприємців", – зазначила підприємців Людмила Євченко.

"Ми дуже маленькі підприємці, в нас маленькі орендовані приміщення і немає сенсу, і це неможливо", – відповіла підприємиця Валентина.

Підприємиця Ольга продає жіночий одяг у маленькому приміщені в самому центрі міста. Жінка жаліється, що покупців мало, тому коштів на придбання касового апарату немає.

"За день може дві людини зайти й кого тут обслуговувати? Нам напевно не повірять. Ось робоче місце: випити кави й пограти. Торгівлі немає, людей немає й тому касового апарату теж немає", – відповіла підприємиця Ольга.

До учасників акції представники влади не вийшли, тому підприємці передали їм лист зі своїми вимогами.

Для підприємців змінились правила роботи з 1 січня 2022 року. Обов'язковим стало використання касових апаратів або програмних реєстраторів.

"В лютому або в березні розглянуть законопроєкт, який би скасував штрафи для тих підприємців та ФОПів, які встановили касовий апарат або електронне РРО, але не змогли видавати чеки через збої у системі", – зазначив фінансово-економічний оглядач Богдан Слуцький.

Тиждень тому підприємці збиралися у столиці. Активісти намагалися прорватися до Верховної Ради.

"ФОПи не організовані з точки зору єдиної стратегії. Є багато підприємців, всі хочуть різного. Наразі є розуміння, що частину норм треба полегшити й компроміс буде. Ми його приймемо", – повідомив народний депутат України Олексій Мовчан.

Наразі обов’язкове встановлення касових апаратів для підприємців відтермінували до кінця березня цього року.