Від тисячі до 20 тисяч гривень: скільки полтавці готові витратити на новорічні подарунки

27 грудня 2021 0
У магазинах черги перед новорічними святами. Полтавці на подарунки готові витрачати від тисячі гривень. Найчастіше купують техніку, ювелірні прикраси та набори для творчості.






У торговельних центрах вже розпочалася новорічна метушня. У магазинах чималі черги, адже люди обирають подарунки один одному під ялинку. Витратити кожен планує різну суму: від тисячі гривень до 20 тисяч.

"Напевно від 20 до 30 тисяч гривень, на телефон для дружини, а все інше напевно готівкою подарую".

"Десь по тисячі гривень для кожного планую витратити. Зараз обираю символічний подарунок, для дівчинки, яка займається хореографією. Це буде для неї помічник", – розповіла полтавка Валентина Ковтун.

"Обрали вже подарунки на суму близько двох тисяч гривень, обираємо те, що хотіли й те що замовляли", – сказала полтавка Анна Кудрявцева.

"Купуємо те, що потрібно дітям в межах двох тисяч гривень", – відповів полтавець Іван Бадула.

"Яка різниця, яка ціна якщо ми ще не обрали подарунки. Спочатку потрібно визначитися, а вже потім дивитися на цінники", – відповів полтавець Віктор.

"Рідним та дітям десь тисячу або півтори десь в такому діапазоні цін", – вважає полтавка Альона Горбачевська.

У магазинах до новорічних свят теж підготувалися, хтось оновив товар, а хтось зробив подарунок для покупців.

Перед святами у багатьох магазинах діють новорічні знижки. Здебільшого від 10 до 70 відсотків, все залежить від обраного товару.

У магазинах техніки людей небагато, але така покупка буде одна з найдорожчих.

"По-різному витрачають, якщо купують на розстрочку, то середня ціна 20-30 тисяч гривень. Якщо за готівку, то середня ціна п’ять-десять. Найчастіше купують телевізори та смартфони", – сказав заступник керівника магазину Сергій Ворушин.

Дехто під ялинку обирає ювелірні прикраси, але черг біля цих точок поки що немає.

"У нас ціна стартує навіть від 100 гривень. Люди купують по-різному, можуть й на тисячу або дві тисячі гривень, а можуть й набагато менше. Зараз небагато, напевно більше буде 30-31 грудня людей", – відповіла продавчиня ювелірного магазину Олена Мелашенко.

Найбільше людей в магазинах, де продають дрібні подарунки. Ціни в таких крамницях теж значно менші.

"Купують багато чого для творчості, щось те, що можна зробити руками. Багато картин та фарб купують. А листівки будують, як додаткові для подарунка з побажанням", – розповіла адміністраторка магазину Марина Положишник.

"Книжки зараз коштують 250 – 300 гривень, це та сума, яку люди можуть собі дозволити. Дуже допомогла тисяча за вакцинацію, тому більше хто почав купувати книжки", – відповіла керівниця книжкового магазину Наталія Поух.

Однак, експерти радять обирати практичні подарунки й при виборі ставити себе на місце отримувача презенту.

"Бажано уникати дрібних подарунків, наприклад, сувеніри, вази, наклейки, адже вони ставлять людину у незручне становище. Подарунки мають бути цікаві та сучасні та бажано їх затверджувати з тим, кому вони адресовані", – наголосив культуролог Євген Савісько.

Однак, найголовніше дарувати гостинці від щирого серця.