Скільки коштують подорожі на новорічні свята

29 грудня 2021 0
Напередодні новорічних свят на подорожі потягом або автобусом розкупили майже всі квитки. Найпопулярніший напрямок на Захід України або в аеропорт Бориспіль. Мандри за кордон коштують від п’яти тисяч гривень.





Серед полтавців зріс попит на подорожі Україною та за її межами. Квитки на найпопулярніші маршрути у новорічні та різдвяні свята вже майже всі розкупили.

"Почали активно купувати квитки до Буковеля, також ми бачимо, що велика кількість продажу квитків зросла до аеропорту Борисполя. Ми розуміємо, що люди активніше почали курсувати закордон. Якщо брати місцевий туризм, то значної різниці ми не бачимо", – повідомив директор підприємства "Полтаваавтотранс" Сергій Бутко.

Квитки на автобусні рейси, наприклад до Борисполя коштують від 300 гривень, а до Буковеля вже дорожче, від 800 гривень.

На підвищення продажу квитків також вплинули й виплати за повний курс вакцинації, які можна витратити на подорожі потягом або літаком.

"Велике навантаження Київ-Харків, всі маршрути Інтерсіті користуються майже 100-відсотковою популярністю. Залишається люкси вільними й то не на всіх напрямках", – повідомив Руслан Запорожець.

Полтавка Дар’я Фінько на Різдво планує відвідати Львів.

"Ми давно хотіли у Львів потрапити, бо там дуже красиво, особливо в новорічні свята. Зараз відпустка й пощастило їдемо буквально на чотири дні", – розповіла полтавка Дар’я Фінько.

А ось деякі полтавці над мандрівками на свята не замислювалися.

"Зараз складаються такі умови, що то робота, то навчання і поки немає такої можливості. Хотілось б поїхати у Карпати, але це вже буде напевно в середині наступного року", – сказала полтавка Віта Сухорада.

"На відпочинок краще в Туреччину поїхати ніж в Одесу, бо коштує воно однаково", – відповів полтавець Олександр Дмітрієв.

Найпопулярніші напрямки відпочинку взимку в межах країни – Карпати, але, окрім того, можна відпочити й в сусідніх містах, які доступніші за ціною.

"Харків десь 300 гривень, в Карпати – чотири тисячі гривень та Драгобрат – сім тисяч, якщо ми беремо відпочинок в Україні. У Полтаві всі тури вже сформовані", – розповіла власниця туристичної агенції Анна Шендрик.

Відпочинок за кордоном надалі буде дорожчим, від п’яти тисяч гривень на кілька днів.

"Якщо авіатури в Європу, то це від дев’яти тисяч за особу, це екскурсійний варіант на чотири-п’ять діб. Пляжний відпочинок, тобто Єгипет від 20 тисяч", – додала Анна Шендрик.

Однак, при мандрівках за кордон варто враховувати чи відкрита країна для туристів.