На період свят патрульна поліція та Національна гвардія буде працювати в посиленому режимі

30 грудня 2021 0
Контролювати правопорядок у новорічну ніч наряди патрульної поліції будуть біля кожної районної ялинки. На службу наряди Національної гвардії вийдуть о 22 годині й контролюватимуть ситуацію до ранку 1 січня.





У новорічну ніч наряди поліції та Національної гвардії будуть працювати в посиленому режимі. Адже саме під час святкових вихідних трапляється найбільше правопорушень.

"На території області буде нести службу близько 450 поліціянтів та Нацгвардійців. Особовий склад орієнтовано на запобігання порушення правил дорожнього руху та на запобігання та припинення хуліганських дій", – повідомив пресофіцер поліції Полтави Василь Зуб.

Святкувати Новий рік біля головної ялинки міста планують не всі полтавці.

"Якщо це центр міста, то безпечно. А якщо околиці, наприклад, мікрорайон Алмазний чи Мотель, то напевно не дуже".

"Я завжди виходжу й все чудово й весело. Чого сидіти вдома? Зустріли Новий рік й до ялинки".

"Хто в новорічну ніч буде спокійним? Лише той, хто буде спати вдома. Будемо намагатися бути обережнішими, а там подивимося".

"Я думаю, що нетверезі будуть гуляти й треба буде обережним. Особливо не гуляти біля Робін Гуду, бо там завжди не спокійно".

"Це трапляється раз на рік і я вважаю, що кожен захоче подивитися і згадати новорічний настрій".

"Буйні звичайно будуть, але я сподіваюся, що наша поліція нас врятує".

У посиленому режимі правоохоронці будуть працювати не лише в центрі міста.

Контролювати правопорядок у новорічну ніч наряди патрульної поліції будуть біля кожної районної ялинки.

"Загалом у новорічну ніч для несення служби буде спрямовано 15 екіпажів від патрульної поліції, які також можуть нести службу в пішому порядку у разі необхідності", – повідомила речниця патрульної поліції Полтави Наталія Костильова.

Разом з поліціянтами працювати будуть й наряди Національної гвардії. Зазвичай на службу вони виходять з 16 години й патрулюють місто до 23 години.

"В новорічну ніч ми заступаємо з 22 години 31 грудня й до ранку 1 січня. Люди відпочивають й вживають алкоголь, а поруч знаходяться інші люди. Звісно можуть статися різні ситуації. Це просто людський фактор, але ми повинні бути постійно готові", – розповів речник військової частини 3052 Національної гвардії України Артем Бархан.

Крім того, в посиленому режимі правоохоронці будуть працювати й на Різдво.