На Полтавщині судитимуть екскерівника комунального підприємства за пособництво у замаху на заволодіння чужим майном

18 червня 2021 0
Тетяна Наказненко
За незаконну передачу майна в оренду, на Полтавщині судитимуть екскерівника комунального підприємства та директора комерційної структури.

Полтавська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника полтавського комунального підприємства та директора групи харківських компаній.

За даними слідства, у 2019 році екскерівник комунального підприємства передав харківським компаніям у користування виробничі будівлі, гаражі та спецтехніку. Водночас комерційна структура не оплатила оренду рухомого та нерухомого майна, що спричинило комунальному підприємству понад 500 тис. грн збитків.

За інформацією пресслужби Полтавської обласної прокуратури, у рамках досудового розслідування, встановили факт намагання службовою особою комерційної структури заволодіти коштами комунального підприємства на суму майже 600 тис. грн шляхом підробки документів щодо ремонту транспортних засобів, який фактично не здійснили.

Таким чином, колишнього керівника комунального підприємства обвинувачують у пособництві у замаху на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому у великому розмірі; зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службовому підробленні (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 191; ч. 2 ст. 364; ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Директора групи харківських компаній обвинувачують у замаху на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому у великому розмірі, та службовому підробленні (ч. 2 ст. 15, ч. 4   ст. 191; ч. 1 ст. 366 КК України).

Аби попередити протиправне та безоплатне використання майна комунального підприємства, арештували і вилучили 18 одиниць спецтехніки та автотранспорту, йдеться у повідомленні пресслужби обласної прокуратури.