На Полтавщині засудили водія легковика, який збив восьмирічного хлопчика

17 серпня 2022 0
Дар'я Жученя
Суд виніс вирок водієві, який спричинив ДТП, внаслідок якої отримав поранення восьмирічний хлопчик.


12 серпня Ленінський райсуд Полтави виніс вирок чоловіку, який збив на пішохідному переході восьмирічного хлопчика. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

4 липня 2021 року в Полтаві на вулиці Лисенка 22-річний чоловік, без водійського посвідчення, спричинив дорожньо-транспортну пригоду. Наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, правопорушник спробував обігнати автобус, який у цей час пропускав восьмирічного хлопчика. Правопорушник наїхав на неповнолітнього, спричинивши дитині численні поранення: відкритий перелом середньої третини кісток лівої гомілки зі зміщенням, закритий перелом лонної та сідничної кісток, закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку. Хлопчик проходив довге лікування, деякий час змушений був користуватися інвалідним візком. Окрім того, хлопчик якийсь час не зможе грати у футбол.

Чоловік повністю визнав свою провину та протягом лікування виплатив родині суму в 10500 грн. На відновлення здоров’я дитини пішло 16000 грн.

Суд призначив винному покарання у вигляді чотирьох років ув’язнення. Від відбування терміну чоловіка одразу ж звільнили з іспитовим терміном у два роки. Правопорушника не позбавляли права керувати транспортним засобом, бо той не мав його і раніше. Чоловік повинен виплатити Департаменту охорони здоров`я Полтавської міськради 21 000 грн, матері хлопчика — моральну компенсацію у розмірі 200 000 грн. Від страхової компанії "Саламандра" родина постраждалого отримає ще 800 грн.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, що у Полтаві 22-річний водій у стані алкогольного сп’яніння потрапив у ДТП.