Туристи нарікають, що замість квартири з сайту оголошень, їм здали занедбане приміщення

06 серпня 2021 0
Жителі Сум хотіли орендувати подобово квартиру у Полтаві. Побачили в оголошенні варіант, який їм підходить. Однак, за словами людей, коли вони заїхали у приміщення та побачили умови проживання, одразу вирішили виїхати. Орендодавець нарікає, що наймачі заб


На фото в оголошенні побачили одне, отримали зовсім інше. Принаймні так стверджує жителька Сум, яка орендувала подобово житло у Полтаві. Жінка каже, що коли приїхала на місце, заплатила за квартиру, а потім побачила брудну білизну та розкидані речі, замість чистого приміщення на знімках.

"Господар нам одразу дав ключ, відкрив двері, показав. Поки заносили речі, не встигли подивитися повністю квартиру. І він поїхав. Ми зайшли у квартиру, побачили, що там відбувається, там смерділо дуже. Ми не ночували у квартирі й грошей нам не повернули", – розповіла орендарка Анастасія.

Жінка каже, що додзвонитися до власників квартири більше не могла, тому просто поїхали з місця та викинула ключ.

Саме приміщення часто орендують різні люди, розповіли місцеві жителі.

"П’ють, гуляють, кричать, різне буває. Одні виходять, інші приходять, й роми там були, хто хочеш був", – зауважила місцева жителька Валентина Федорівна.

"Якийсь готель, а так не знаю", сказав місцевий житель.

"Чиє воно є? Магазин є, і раніше це була прибудова магазину. А зараз там чи то готель. Молоді люди приходять, день чи два приходять і часто змінюються", – зазначив місцевий житель Михайло Григорович.
Орендодавець, надавати аудіо або відеокоментар, відмовився. Однак кореспондентам розповів, що пропонував Анастасії й інші варіанти житла, проте вона відмовилася. Та поїхали з квартири, залишивши після себе бруд та обмальовані стіни.

Щоб убезпечити себе як орендодавця або як наймача, варто завжди укладати договір. Тоді подібні конфліктні ситуації простіше розв’язати.

"А в договорі вказати всі нюанси, що житло не відповідає заявленим і домовленим між сторонами характеристиками, тоді кошти повертаються", – розказав юрист Тарас Захаров.
Якщо наймачі житла бажають повернути кошти без договору, то вони мають домовитися з власником квартири.