Полтавку майже місяць тримали у заручниках: деталі викрадення дівчини

24 вересня 2021 0
Наприкінці серпня під час поїздки до Києва викрали полтавку. Дівчина є донькою полтавських підприємців. За її звільнення зловмисники вимагали майже пів мільйона доларів. Причетних до правопорушення затримали, а дівчину звільнили.






Полтавку Віту Кириченко майже місяць тримали в заручниках. Дівчину викрали, коли вона їхала на навчання до Києва. Мама студентки Тетяна не могла довго додзвонитися до доньки. Жінка вже тоді почала хвилюватися. Потім вона отримала повідомлення від невідомого.

"З текстом, якщо ви хочете повернути людину. Зв’яжетеся з нами у Telegram-каналі. Якщо звернетесь до правоохоронців, дочку більше не побачите", – розповіла мама викраденої полтавки Тетяна Кириченко.

Про ситуацію не розголошували, поки дівчину не знайшли правоохоронці, 16 вересня. Викуп просили у біткоїнах.

"Просили 10 біткоїнів. Це 470 тисяч доларів. Я одразу їм заявила, що це дезінформація про наші доходи. Їх у нас немає і за два дні ми не могли зібрати таку суму. Нам спало на думку, що це можуть бути конкуренти. Бо з Нового року нам з натиском зверталися продати підприємство, а воно процвітає", – додала мама викраденої полтавки Тетяна Кириченко.

Викрадачі тримали дівчину майже без їжі близько трьох тижнів.

"Як у фільмі все відбулося, підрізали на мікроавтобусі, витягнули, взяли ганчірку з серветкою замоченою. Був шоковий стан. Вони мене і відпускали від наручників, і приковували. За розкладом якось. Була каша і вода, і на тому дякую. У таких обставинах ти не думаєш про їжу, нічого не хотілося. Я думала, що я там днів 6-7, а виявилося більше", – розказала викрадена Віта Кириченко.

"Зараз я повністю під контролем охорони та батьків. Мені потрібно було повертатися на навчання", – зазначила викрадена Віта Кириченко.

Організатор викрадення перебуває за ґратами понад два роки. Його обвинувачують у вчиненні умисного вбивства своєї подруги з особливою жорстокістю.

"Він зміг, попри позбавлення волі, знайти спільника. І пообіцяв йому за викрадання 100 тисяч доларів США. Зловмисники зв’язалися з батьками дівчини й погрожували фізичним насиллям або смертю дитини", – сказала речниця обласного управління служби безпеки Інна Усова.

Двом зловмисником оголосили про підозру за вимагання грошей та викрадення людини. Наразі триває слідство і причетність інших осіб до правопорушення. Викрадачам загрожує до семи років позбавлення волі.