Жителі селища Вороніна з листопада можуть лишитися без електроенергії

21 жовтня 2021 0
Без тепла, світла та електричних приладів. Так доведеться жити людям у селищі Вороніна. З 1 листопада там можуть відключити електроенергію. Наразі місцеві жителі отримують живлення від комунального підприємства "Полтававодоканал".



Жителі селища Вороніна з 1 листопада можуть повністю лишитися без світла. Без електрики люди не зможуть жити у своїх будинках.

"Це котли, бойлери, плити. Тобто ми абсолютно повністю залежимо від того, щоб була електроенергія. Це питання болюче і неочікуване, бо підійшло під опалювальний сезон", – сказала місцева жителька Марина Дідковська.

"Ситуація критична, ми всі проживаємо з електрикою і користуємося тільки нею. Плита електрична, опалення також, тут ми живемо з дітьми. Склалася така ситуація, що нас відключатимуть від електроносія", – розповіла місцева жителька Наталія Шевченко.

Місцеві жителі отримують електрику від водозабору "Полтававодоканал". Однак зараз між "Полтававодоканалом" та "Полтаваобленерго" стався конфлікт.

"Нам дали термін, що ми повинні розв'язувати їхню проблему. Ми не можемо цього зробити, це їхні взаємовідносини. Ми отримуємо електроенергію від лінії мережі "Водоканалу". Договір у нас з "Обленерго" й "Енергозбут". Ми регулярно відшкодовуємо всі витрати нанесені транспортуванням", – зазначив місцевий житель Володимир Васильєв.

"Нас поставили перед просто фактом. У нас іншого джерела існування тут немає. Немає ні води, ні газу, нічого. Єдине, що є – це електроенергія", – додав місцевий житель Сергій Данилець.

У комунальному підприємстві "Полтававодоканал" відповіли, що крок до розв’язання цієї ситуації вже зробили.

"Полтававодоканал" отримав від "Полтаваобленерго" договір на спільне використання технологічних мереж з відповідними додатками. Договір пов’язаний з транспортуванням електричної енергії до садівничих товариств селища Вороніна. Зараз фахівці нашого підприємства цей договір опрацьовують", – розказала речниця КП "Полтававодоканал" Ірина Філоненко.

У "Полтаваобленерго" впродовж дня на дзвінки кореспондентів не відповіли.

Допускати відключення електрики не можна, говорить експерт.

"Тому що за повторне приєднання доведеться сплачувати, поки вони будуть свої юридичні моменти узгоджувати, може пройти великий проміжок часу і люди реально не зможуть приготувати їжу, помитися, що ставить під загрозу їхнє життя", – прокоментувала експерт з питань ЖКГ Кристина Ненно.

Звертатися за допомогою експерт радить також до місцевого депутата. Однак жителі селища Вороніна вже зверталися до всіх інстанцій, проте поки відповіді жодної не отримали.