У Затурине асенізаторська машина зливає нечистоти під будинки людей

14 жовтня 2021 0
У селі Затурине під Полтавою асенізатори зливають викачані фекалії під житлові будинки. Місцеві жителі скаржаться, що через це вони постійно відчувають неприємний запах. Зливати нечистоти – незаконно, за це передбачений штраф від 340 до 1700 гривень.


У селі Затурине асенізаторська машина зливає фекалії попід будинки людей. Місцеві жителі скаржаться, нечистоти потрапляють у ґрунт та стікають у колодязі. А неприємний запах відчувається майже завжди.

"Відчув різкий запах нечистот, обернувся, побачив, що на цьому місці стояла машина. Водій машини побачив, що я фіксую його порушення, він почав шланг засовувати назад", – розповів місцевий житель Сергій Горжій.

"Десь поблизу викачав у приватному секторі, завіз і злив сюди. Чим це шкодить? Довкіллю, окрім цього неприємний запах, потрапляння у водоносний шар, люди п'ють цю воду з нечистотами, інфекціями", – додав місцевий житель Олег Передерій.

Хто саме зливає нечистоти невідомо, бо встановити порушника не змогли. Проте, якщо робітника знайдуть, йому загрожує штраф від 340 до 1700 гривень.

"Інспекція буде реагувати, візьме на контроль це питання. І буде відповідно реагувати, щоб усунути правопорушників. Якщо буде виявлено факт, буде складений адмінматеріал за правопорушення, який буде переданий на розгляд комісії", – зазначив заступник начальника інспекції з контролю за благоустроєм Руслан Редько.

На місці, куди зливають нечистоти, вже наступного року можуть не вирости рослини. А люди, які живуть поруч, ризикують заразитися інфекційними хворобами.

"Це умовно патогенний мікроорганізм, який може призвести до отруєння і викликати токсичні явища у людей. Оскільки є висока концентрація органічних речовин, то може призводити до вигорання, рослини можуть згорати й це є небезпечно", – сказала голова наукової ради Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Морозова.

Також минулого тижня зі схожої автівки нечистоти зливали й у селі Яківці.