У Нижніх Млинах, через будівництво дороги, під час зливи підтоплює сусідній будинок

28 січня 2021 0
Жителі села Нижні Млини, що під Полтавою, скаржаться на компанію ОНУР, яка будує поруч дорогу. Коли йдуть дощі, до будинку ллються потоки води та бруду. Представники турецької компанії виїжджали на місце, аби ліквідувати наслідки негоди.

Злива, що була 27 січня принесла до подвір'я подружжя Боровінських потоки води та глини. Власники будинку в розпачі, адже вода йшла вздовж всього городу й доходить аж до стін помешкання. Подружжя переконане, причина підтоплень у будівництві дороги, яку зводять поруч. Підтоплює будинок під час злив не вперше.

"Перед цим, влітку ми зробили ремонт, ми не викликали тоді телебачення. У нас у будинку тоді відклеїлися шпалери, у нас була вологість страшна. Страждає будинок, у нас є альтанка, там плитка відійшла, бо такий наплив води", – розповіла господиня Світлана Боровінська.

"Ми на горі, там де була проблема, прибирали лопатами, сапами чим могли переводили потоки, щоб вода йшла не в город і не до подвір'я, а щоб потоки йшли по їхньому новому лотку, що вони будували", – сказав господар Сергій Боровінський. 

На наступний день після зливи до будинку приїхали й самі представники компанії "ОНУР".

"Ми аварійно викликали свою бригаду, вони зараз отримують лопати й чоботи, вийдуть й будуть намагатися руками відкопати траншею, щоб ця вода була перехоплена з боку гори й не текла саме сюди", – розповів головний інженер представництва "ОНУР" Володимир Іщенко. 

Представник компанії "ОНУР" повідомив, якщо буде траплятися подібне – будуть знову приїздити та ліквідовувати наслідки підтоплення. До будинку виїжджали й представники управління житлово-комунального господарства Щербанів.

"Було звернення вчора ввечері, я особисто домовився із представником ОНУРа. Сьогодні вранці ми виїхали, вони сказали, що заженуть туди техніку привезуть людей й ліквідують можливе підтоплення надалі. Що ще ми можемо від себе зробити?" – сказав начальник управління житлово-комунального господарства Щербанівської ОТГ Вячеслав Макаренко. 

Господарі будинку написали заяву до поліції й вже готують позов до суду. Представник компанії "ОНУР" повідомив, якщо буде доведено, що підтоплення відбулося за провини будівельників, будуть компенсувати збитки.

Тамара Мордик, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення