Батьки учнів Щербанівського ліцею не пускають дітей на дистанційне навчання

02 грудня 2021 0
У Щербанівському ліцеї 29 листопада розпочали дистанційне навчання. Все через ремонт всередині закладу. Однак, переводити дітей на очну форму навчання наразі можуть лише у тому випадку, коли в учня або працівника закладу підтвердили коронавірус.


Батьки учнів Щербанівського ліцею не пускають дітей на дистанційне навчання. Все через те, що у школі під час навчального року розпочали ремонт, а усіх учнів відправили здобувати знання вдома.

"Якщо дитина сідає навіть на 15-20 хвилин, хоча вдень два заняття по 40 хвилин, то він не витримує. Нервова система перезбуджується і від комп’ютера він більше не може відірватися. Дитина каже, що він не відчуває вчителя. Він говорить, що його вчителі ігнорують", – розповіла мама школяра Щербанівського ліцею Наталія.
"Майже третій рік діти нормально не навчаються й через це дуже падає успішність. Тому майже всі займаються з репетитором. Зараз запровадили дистанційне навчання через ремонт, а що буде потім?" – вважає мама школяра Щербанівського ліцею Жанна Паршина.

Вчителі ж навчального закладу стверджують, що на уроки з’являються всі учні. А про те, що навчання буде відбуватися у дистанційному форматі попередили ще за два тижні.
"Скільки ми мали дистанційне навчання, у зв’язку з карантином, хтось не виходив. Чи то через відсутність можливості, чи то через стан здоров’я. Тому діти, як й на очному навчанні й присутні й ні. Неявки учнів на уроки саме через дистанційне навчання ми не помічали", – зазначила заступниця директора з навчально-виховної роботи Щербанівського ліцею Наталія Мурзаєва.

Ремонт у школі мали б розпочати влітку, однак тоді кошти на це держава ще не спрямувала. У жовтні гроші надійшли, тому навчальний процес відбувається онлайн.
"Іншого вибору просто немає. Адже ми затиснуті у терміни та умови, тому ми змушені виконувати роботи саме в цей час. Кошти надійшли у кінці жовтня, потім тривали тендерні процедури. Тому розпочати навчання раніше ми не могли", – наголосила начальниця відділу освіти Щербанівської сільської ради Леся Осадча.

Наразі усі учні Щербанівського ліцею перебувають на дистанційному навчанні. Відновлення уроків відбудеться після завершення всіх ремонтних робіт.

Однак, коли саме це станеться, в Щербанівському ліцеї не знають. Але учні початкової школи можуть приступити до навчання раніше.
"На крилі початкової школи основна частина робіт вже виконана. Наразі наносять короїд на зовнішнє покриття. Залишиться пофарбувати й ця частина буде готова й можна буде відновити навчання", – додала начальниця відділу освіти Щербанівської сільської ради Леся Осадча.

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України, дистанційне навчання можуть запровадити через масове захворювання учнів або працівників закладу. Або за згодою учнів та їх батьків.

Ремонт у Щербанівському ліцеї не проводили 45 років. Ймовірніше, за парти діти повернуться вже після зимових канікул.