Вісьмом полоненим бойовикам із тимчасово окупованих територій СБУ Полтавщини оголосила про підозру

21 жовтня 2022 0
Дар'я Жученя
Вісьмом полоненим бойовикам із тимчасово окупованих територій оголосили про підозру у державній зраді, колабораційній діяльності та створенні не передбачених законом збройних формувань.


На Полтавщині Служба Безпеки України оголосила про підозру вісьмом бойовикам за вчинення державної зради Про це повідомили в Управлінні СБУ в Полтавській області.

Стосовно восьми членів терористичної організації "ДНР", які були захоплені в полон українськими силами оборони на звільненій від окупантів території України у серпні 2022 року, зібрали необхідні докази.

Зазначені особи обіймали такі посади:

  • командирів відділень;
  • стрільця-гранатометника;
  • снайпера, кулеметника;
  • механіка-радіотелефоніста;
  • старшого стрільця;
  • стрільця так званого "Третього батальйону 127 полку народної міліції Донецької народної республіки".


Після початку повномасштабного вторгнення восьмеро жителів тимчасово окупованої частини Донеччини добровільно прибули до пунктів збору мобілізованих так званої "ДНР" для проходження служби у незаконних збройних формуваннях.

Після вступу до лав т. зв."Третього батальйону 127 полку народної міліції Донецької народної республіки" бойовики виконували вказівки російських командирів та інших членів НЗФ по участі у військових діях проти України, утримуванню окупованих територій та будівництву фортифікаційних споруд.

Наразі вісьмом бойовикам оголосили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 111 (Державна зрада), ч. 7 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) та ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років (або довічне) з конфіскацією усього належного їм майна та з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Матеріали щодо двох осіб вже направили до суду.