У Полтаві планують продовжити діяльність близько 220 МАФів

11 березня 2021 0
Депутати міської ради на профільній комісії розглянули питання продовження роботи вже діючих кіосків. Дозвіл хочуть продовжити на п'ять років. Питання ще мають затвердити на сесії міської ради.

У Полтаві планують продовжити діяльність близько 220 МАФів. Це питання виносили на засідання депутатської комісії з питань містобудування, архітектури, розвитку міського господарства.

"На нашій земельній комісії розглядали питання про розміщення МАФів. Близько 220 споруд, через комісію вчора пройшло. Це – МАФи, які вже давно були встановлені, сплачують орендну плату за приміщення. Ми проголосували за те, щоб продовжити їм на п'ять років орендувати приміщення", – прокоментував депутат Полтавської міської ради Юрій Бублик. 

Деякі депутати були за те, щоб надавати дозвіл на розташування МАФів на один рік, а не на п'ять років.

"Ми завели правило – продовження на рік. Це є оптимальним, якщо є зауваження до тимчасової споруди, а в 90 відсотків до них всіх були зауваження або із зовнішнього вигляду, або з благоустрою, щоб рік був підприємцю виправити. Наша принципова позиція жодних нових кіосків і, будь ласка, надавайте документи", – сказав депутат Полтавської міської ради Едуард Волков.

"З приводу МАФів я вже казав. За це питання голосувати не буду. Бо маю конфлікт інтересів", – розказав депутат Полтавської міської ради Олександр Калуцький.

А у полтавців думка щодо кіосків різниться.

"З одного боку, вони виконують функцію, бо не всі можуть дозволити такі великий магазин".

"Вони дозволяють швидко споживати швидкі продукти, проте я надаю перевагу дорогим закладам".

"Я вважаю, що в центрі міста вони не дуже потрібні, це історичне місце, і варто їх поставити десь в закутку".

"Нам однаково, вони не заважають. Якщо вони на проїжджій частині чи десь стоять, де заважають, то так". 

В інспекції контролю за благоустроєм кажуть, що у Полтаві є кілька кіосків, які потрібно демонтувати.

"Є перелік МАФів на демонтаж, якщо їм дозвільні документи не продовжать, то будемо демонтувати", – прокоментував Денис Павленко, завідувач сектору архітектурно-будівельного контролю інспекції з контролю за благоустроєм міста. 

Питання щодо продовження дозволів на розміщення кіосків мають розглянути ще на сесії міської ради. Засідання мало б відбутися 12 березня, однак міський голова його переніс.

Ірина Яременко, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення