Суші чи роли - чому віддати перевагу?

10 березня 2023 0

WtEii1Qx7RrkxyOC6I1icxv3c3rfL_LpQ60cXKgY3DFOrNeSUULbz39Silhr42D2XSOa7IYw1CwAMgwGR909-gpNBOv9jnXSLdaUTbvnF0pXwNHmZFZdXVYsBqtJESnRG-Q_Kq5mltRg8fbojPLnD9s

Страви, котрі належать до японської кулінарної традиції, користуються великим попитом і між європейців. Особливо – коли мова про суші та роли. Тут немає нічого дивного, адже такі страви є смачними, поживними та корисними. Вони володіють широким спектром переваг – як у контексті смаку, так і в сенсі насиченості корисними жирними кислотами та мікроелементами. Приміром, морепродукти, які входять до цих страв, володіють великим вмістом Омега-3, корисної для кісток та шкіри і здатної ставати профілактикою цілого ряду захворювань. Якщо вас цікавлять суші в Полтаві — замовляйте їх у ресторані Рок-н-Ролл. У цьому закладі представлений великий вибір, а вигідна цінова політика робить страви доступними для широких кіл споживачів.

Суші та роли: відмінності

Коли ми говоримо про суші, то мається на увазі традиційна страва японської кухні, котра складається з рису та морепродуктів. До речі, попри те, що суші вважаються японською стравою та найбільшої популярності набули там, вони насправді перекочували з Японії до Китаю.

Коли ж мова йде про роли, то мається на увазі різновид суші. Характерною ознакою ролів є наявність водоростей норі. Візуально роли схожі на маленькі рулетики, всередині яких рівними шарами викладена начинка. Роли, де водорості норі знаходяться зверху, називаються норі-макі. Але якщо зверху рис, а норі всередині, то це уро-макі.

Суші та роли розрізняються між собою також інгредієнтами. Коли роблять суші, для них використовують лише делікатесні морепродукти. Креветка, вугор, тунець, восьминіг – типові приклади начинки для суші. Що стосується ролів, то асортимент начинки може бути суттєво ширшим.

Мабуть, ви неодноразово бачили в меню ресторанів роли з огірком, грибами та іншими видами начинки, які подекуди більше асоціюються з європейською, аніж з японською кухнею. Дійсно, так буває часто, коли страва стає однією з улюблених далеко за межами країн свого походження та першого поширення, унаслідок чого вбирає в себе нові кулінарні традиції та віяння. Хтось вважає це частковою втратою автентичності рецепту, а хтось – навпаки його збагаченням. Як би ми не дивилися на це питання, ключова перевага полягає в тому, що перед споживачем відкрито великий вибір, аби кожен міг куштувати те, що найбільше відповідає його кулінарним уподобанням.

Суші та роли: спільне

Основним інгредієнтом як для суші, так і для ролів є спеціальний сорт рису. Суші-майстри обирають рис, котрий має у собі високий вміст клейковини. Саме вона допомагає готовому кулінарному виробу тримати свою форму. Також суші та роли готуються за особливою технологією. Причому – їх потрібно ліпити вологими руками.

Підбиваючи підсумки

Отож, роли є одним з видів суші. Тому поняття суші – суттєво ширше. У більшості асорті суші будуть представлені також роли. Однак, якщо ви замовите асорті ролів, то там не буде суші в їх традиційному значенні.

Ще однією відмінністю є те, що суші готують поштучно, а роли – рулетом, який розрізатимуть на частини. Водночас, при приготуванні ролів норі є обов’язковою складовою, а в суші вони можуть бути додані лише маленькою смужкою.

Якщо ж говорити про те, що смачніше, то тут немає однозначної відповіді. Як суші, так і роли мають достатньо своїх прихильників. Ключове – спробувати страву там, де її дійсно готують якісно та смачно, аби сформувати об’єктивне враження про неї. У ресторані Рок-н-Ролл ви це можете зробити.