У селищі Рибці утворилося стихійне сміттєзвалище заввишки з будинок

23 липня 2021 0
У селищі Рибці вже 20 років розростається стихійне сміттєзвалище. Прибрати самостійно місцеві його не можуть, адже купа заввишки з будинок. Наразі місцева влада з’ясовує кому належить ця територія.





Ось так з дітьми на руках та між купами сміття доводиться ходити щодня жителям селища Рибці. Це єдина стежка, яка веде в магазин, амбулаторію та на зупинку громадського транспорту. Кількаметрова купа сміття утворилася тут ще 20 років тому, але прибирати її ніяк не можуть.

"Доводиться переносити дитину так, як вона в нас, коли йде частенько падає. І скло є, і каміння, і сміття. А пакуночки замотуються за ніжки дитини", – розповіла місцева жителька Тетяна Степаненко.

"Одного разу, коли я поверталася з поліклініки, то попробивала собі колеса на колясці. Це дуже не зручно, бо маленькі діти тут постійно гуляють й багато інфекції", – повідомила місцева жителька Віта Герасименко.

"Насамперед тут повинна бути дорога, тому що по плану вона тут є. Але за це ніхто навіть чути не хоче. Ніхто її не вивозить й не прибирає", – сказала місцева жителька Анжела Мицицька.

"Тут й скотина пропадала. Її приносили й сюди кидали. Це і поросяти, і собаки, і кури все, що було. Запах великий стояв, а зараз просто трохи присохло і не так. Зараз просто його згорнули, бо всі тут почали будуватися. Раніше це було ось тут", – розповіла місцева жителька Зінаїда Носенко.

Стихійне сміттєзвалище ліквідувати самостійно жителі не можуть. Адже для цього потрібна не одна автівка.

"Цим сміттєзвалищам ми будемо займатися, тому що це не одного року проблема. Але в переважній більшості не виховано себе поводять люди. Я впевнений, що сьогодні ми його вивеземо, а завтра на місці вже буде пів того сміттєзвалища", – розказав голова Київської районної ради Сергій Синягівський.

Попри те, що сміттєзвалище в Рибцях розростається не перший рік про проблему місцева влада не знає.

"По попереднім даними, це приватна територія, де знаходиться це сміттєзвалища. Наразі я дав розпорядження інспекції з контролю за благоустроєм міста. Щоб вони дізналися кому належить ця територія та прийняти відповідне рішення для її облаштування", – повідомив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Євген Ричка.

Поблизу Полтави є ще одне стихійне сміттєзвалище, яке розташоване між селами Тахтаулове та Жуки існує воно вже декілька років, але прибирати його теж поки не планують.