Полтавцю посмертно присвоїли звання "Герой України" з удостоєнням ордена "Золота Зірка"

30 серпня 2021 0
Тетяна Наказненко
З нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави, президент посмертно надав звання "Герой України" полтавцю Святославу Горбенку.

29 серпня, з нагоди  Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави, президент Володимир Зеленський вручив батькам загиблого воїна присвоєне  звання "Герой України" з удостоєнням ордена "Золота Зірка" посмертно солдату-добровольцю, полтавцю Святославу Горбенку. Про це повідомили на офіційному сайті Полтавської обласної державної адміністрації.

Відповідний указ про надання звання президент підписав 28 серпня.

Святослав Горбенко народився 26 грудня 1994 року в Полтаві. По закінченню комунального закладу "Полтавський міський багатопрофільний ліцей №1 ім. І. Котляревського" навчався на філологічному факультеті - японська, англійська мови  Харківського національного педагогічного університету ім. Г. Сковороди. 

У складі добровольчих військових формувань 2014 року хлопець пішов на фронт. З кінця вересня 2014 перебував у донецькому аеропорту разом з побратимами від Добровольчого українського корпусу "Правого сектора". Святослав Горбенко – один із "кіборгів" на військове прізвисько "Скельд".

Загинув Святослав 3 жовтня 2014 року під час оборони Донецького аеропорту. Рятуючи травмованого побратима, його смертельно поранило осколком танкового снаряда.

Синову посмертну нагороду отримали з рук Президента України батьки Святослава Горбенка Сергій Олександрович та Лариса Вікторівна.

На честь Горбенко Святослава встановили меморіальну дошку в Полтаві.

фото: Полтавська ОДА