Вночі на території колишнього заводу ГРЛ спалюють шини

15 червня 2021 0
На території колишнього заводу газорозрядних ламп вночі димить труба. Місцеві жителі зверталися до Держекоінспекції з проханням провести там перевірку. Однак, на територію інспекторів не впустили.




На території колишнього заводу ГРЛ з труби йде чорний дим. Місцеві кажуть, там палять шини. Тож відкрити вікна вдома неможливо. Адже тоді у квартири проникає їдкий запах гуми.

"Я неодноразово бачив чорний дим з ГРЛ-шної труби, але побачити його можна лише вночі. Мій колега живе ближче до заводу й бачив машини, які туди привозять шини", – розповів полтавець Олександр Саковець.


Територія колишнього заводу газорозрядних ламп наразі має ось такий вигляд.

Але як тільки знімальна група залишила територію заводу, на підприємстві почали виконувати роботи.

А з самої труби почав йти чорний дим.
Контролює кількість шкідливих викидів у повітрі Державна екологічна інспекція. Місцеві жителі теж зверталися до цієї служби.

"Нам прийшла відписка, що необхідно вказати конкретний об’єкт господарювання, якого необхідно перевірити, а вже тільки після цього вони будуть проводити перевірку", – додав полтавець Олександр Саковець.


"Було дуже багато скарг, але там не вказаний суб’єкт господарювання, який здійснює діяльність з порушеннями. Просто димить труба і все. З такими скаргами зробити ми нічого не можемо. Було декілька скарг з назвами суб’єктів, але дехто там просто зареєстрований, а свою діяльність там не здійснюють. А дехто нас на перевірку не пустив", – повідомила начальниця відділу державного екологічного нагляду середовища Держекоінспекції Катерина Хмара.

Тож поки жодних перевірок на цьому підприємстві не проводили. Але попри те, що й вдень, й вночі труба димить, стан повітря в цьому районі відповідає нормам, кажуть в лабораторії за забрудненням повітря.