Засудили жінку, яка, назвавшись працівницею "Енергозбуту", ошукала продавчинь полтавських кіосків

15 вересня 2021 0
Ольга Семенко
Суд позбавив волі жінку, яка ошукала продавчинь кіосків у Полтаві, заволодівши їхніми прикрасами та грошима.

Чотири роки позбавлення волі отримала жінка, яка ошукала продавчинь кіосків у Полтаві. Відповідний вирок ухвалив Октябрський райсуд Полтави. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з реєстром, 7 квітня 2021 року близько 8:45 обвинувачена прийшла в кіоск продажу тютюнових виробів на вул. Новий базар, 37, назвалася працівницею "Енергозбуту" та повідомила продавчині, що власник кіоску не заперечує проти планового відключення електроенергії. Крім того, вона розповіла жінці, що під час відключення електроенергії її може вразити струмом, а також може пошкодитися майно, таким чином змусивши продавчиню скласти в поліетиленовий пакет свої золоті сережки та 3544 грн і передати їй. Після цього обвинувачена зникла з місця події.

Цього ж дня близько 9:20 вона прийшла в магазин "Лото маркет" на вул. Новий базар, 37 і за такою ж схемою заволоділа золотою обручкою, золотою каблучкою, золотими сережками продавчині.

Близько 11:00 вона зайшла в торговельний кіоск на ринку "Мотель" і за такою ж схемою заволоділа золотими сережками продавчині.

Дії жінки кваліфікували за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство, вчинене повторно) Кримінального кодексу України. У суді вона власну вину визнала.

Їй призначили три роки позбавлення волі та визначили остаточне покарання за сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш суворого більш суворим за попереднім вироком. До набрання вироком законної сили, обвинувачену мають тримати під вартою

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.