Невідомі в лапу собаки встромили ланцюг

11 жовтня 2021 0
Волонтери знайшли собаку у пустому подвір'ї голодну та на ланцюгу. Залізо було встромлене в лапу тварини. Наразі пес на перетримці і йому шукають господарів. Насильницькі дії тягнуть за собою накладення штрафу до 51 тисячі гривень або позбавлення волі.




Ланцюг врізаний у лапу. Під Полтавою волонтери знайшли собаку, з лапи якої стирчало залізо. Так невідомі господарі залишили свого улюбленця у подвір’ї та більше, за словами зоозахисників, на місці не з’являлися.

"У нього був вставлений карабін у лапі, через нього просунутий ціпок до шиї, так він був прикутий до будки", – сказала волонтер Олена Мирополець.

Собака жив майже без їжі та без належних умов. Його забрали на перетримку та дали нове ім’я – Дунай.

"Приїхав наряд поліції, ми написали заяву. Сказати, що у нього була будка, це нічого не сказати. Це був дерев’яний ящик з лахміттям", – додала волонтер Олена Мирополець.

Знущання з тварин тягне за собою кримінальну відповідальність.

"Цяподія зареєстрована та поліція проводить перевірку. За попередньою інформацією, під час огляду тварини серйозних ушкоджень у неї не виявлено. Можливо тварина поранилася самостійно. Поліція встановлює власника собаки для детального вивчення обставин", – зазначив пресофіцер поліції Полтавщини Василь Зуб.

Наразі Дунаю шукають люблячу родину. Для того, щоб потоваришувати з твариною, яка отримала подібний стрес, з нею потрібно лагідно себе поводити, підходити до неї поступово, щоб не налякати та побудувати довірливі відносини.

"Тварині ми маємо дати зрозуміти, що навколишнє середовище, в якому вона опинилася це тільки добро, ласка. Бажано не давати їй приводу для стресу. Тваринку ми повинні годувати тільки з рук", – розказала інструктор-кінолог з робочих якостей собак Юлія Прокопенко.

Також її можна перевірити на дружність.

"Це контакт з собакою, чи довіряє вона людині, чи ні. Взяти собаку й піти погуляти у місто. Просто прогулятися і подивитися на її реакцію та поведінку", – старший інспектор-кінолог Олександр Лях.

Це не поодинокий випадок знущання з тварин. Наприкінці березня цього року під Полтавою знайшли побиту собаку у смітнику. Тварину врятували та назвали Джеком. Зараз пес на перетримці, його готують до операції на очах та шукають нових господарів

"Собака почуває себе добре, набрала вагу, загоїлися рани, але як було і раніше вона дуже погано бачить, тільки якісь обриси", – сказала полтавка Олена Тарбєєва.

Насильницькі дії стосовно тварин тягнуть за собою накладення штрафу до 51 тисячі гривень або позбавленням волі до трьох років. Також улюбленця за неналежні умови проживання та догляду можуть конфіскувати.