Підозрюваним у вимаганні грошей та викраденні людини суд Полтави обрав запобіжні заходи

12 листопада 2021 0
Тетяна Наказненко
Учасникам злочинної групи, яких підозрюють у вимаганні грошей та викраденні людини, Октябрський райсуд Полтави обрав запобіжні заходи.

11 листопада слідчий суддя Октябрського районного суду Полтави трьом учасникам злочинної групи, очолюваної "кримінальним авторитетом", обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави. Про це повідомили на офіційному сайті установи.  

За інформацією слідства, у жовтні 2021 року у місті Хорол між власником кафе і місцевим жителем виник конфлікт, після якого власник закладу звернувся до знайомого "кримінального авторитета" за допомогою у його вирішенні. Наступного дня учасники злочинної групи зустрілися з потерпілим у визначеному  місці, побили останнього, силоміць заштовхнули в автомобіль і повезли додому, де примусили віддати 8000 доларів США, а також заволоділи транспортним засобом, на якому з місця події зникли.  

Особам повідомили про підозру у незаконному позбавленні волі людини, вимаганні та незаконному заволодінні транспортним засобом, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України). Крім цього, організатору групи інкримінували умисне поширення в суспільстві злочинного впливу (ч. 1 ст. 255-1 Кримінального кодексу України).  

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.