Помер викладач полтавського університету

23 серпня 2021 0
Яніна Климань
Не стало завідувача кафедри образотворчого мистецтва ПНПУ Анатолія Чорнощокова.

23 серпня помер Анатолій Чорнощоков - народний художник України, член Національної спілки художників України, архітектор, завідувач кафедри образотворчого мистецтва Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка. Про це повідомили у пресслужбі закладу.

Він є автором проєкту будівлі, розпису й іконостасу храму Віри, Надії, Любові та матері їх Софії у Полтаві, проєкту інтер’єру палацу дозвілля "Листопад".

Анатолій Євгенович народився у Полтаві 14 січня 1949 року. Навчався на архітектурному факультеті Полтавського інженерно-будівельного інституту. Працював головним художником і заступником головного архітектора Полтави, заступником директора з питань містобудування та архітектури Державного проєктного інституту містобудування "Міськбудпроєкт". З 2013 року почав працювати у ПНПУ імені В. Г. Короленка.

Він – лауреат Державної премії України в галузі архітектури за комплексну реконструкцію історичного центру міста Полтави (2000), а також нагороджений Почесною грамотою Верховної Ради України (2004).

Прощання з викладачем відбудеться 25 серпня о 11:00 у храмі Віри, Надії, Любові.

Фото: ПНПУ імені В. Г. Короленка