Коли Арестович зовсім не допомагає: перелік ресурсів для психологічної підтримки

08 червня 2022 0
Олександра Іоффе
Підбірка ресурсів, яка гарантовано допоможе подолати тривогу, пережити втрату близької люди, вимушений переїзд та навчить жити у новий реаліях.

Починаючи 24 лютого життя українців докорінно змінилося, а в декого взагалі пішло геть шкереберть. Зіткнувшись обличчям до обличчя з реаліями війни чимало хто опинився на межі психологічної стабільності. І якщо на початку нас готували до короткотривалої сутички та стрімкої перемоги, то зараз, зважаючи на ситуацію в країні і світі, строки щоразу відтерміновуються. Тож, щоб допомогти українцям пережити ці страшні дні та віднайти втрачені опори, психологи та психотерапевти започаткували ініціативи з безкоштовного надання психологічної допомоги. А ми, в свою чергу, підготували для вас перелік ресурсів, які гарантовано зможуть вас підтримати.

Текстова підтримка

Психологічна допомога за американськими стандартами

Сертифіковані психологи Центру психологічного консультування і травмотерапії Open Doors ("Відкриті двері") готові надати безкоштовну допомогу усім, хто її потребує. Фахівці-волонтеримають досвід роботи з учасниками збройних конфліктів та навчені роботи за американським стандартом.


Служба психічного здоров’я UA Mental Help

Команда кваліфікованих психологів готова підтримати тих, чиє життя зазнало руйнувань внаслідок війни. Так спеціалісти допомагають людям, які стикнулися з панічними атаками, втратою близької людини, відчувають складнощі адаптації на новому місці, розпач та апатію.


Допомога психологів і коучів  від волонтерського руху "Україна. Ми разом"

Понад 300 психологів та коучів в рамках волонтерського руху "Україна. Ми разом" готові надавати безкоштовні консультації усім хто цього потребує. Особливо це стосується тих, хто перебуває у кризовому стані або відчуває себе дезорієнтованим та зламаним.


Група "Психологічна допомога українцям під час війни"

Бажаючи допомоги українцям впоратись із жахами війни, психотерапевти-практики створили спеціальну групу в телеграмі для безкоштовної психологічної допомоги та підтримки. Відповідно до правил групи, персональні консультації можуть відбуватися, як у форматі відео / телефонної розмови, так і в текстовому листуванні або навіть через базові рекомендації безпосередньо в групі. Аби отримати консультацію необхідно додатись в групу, написати короткий запит та викласти в кількох словах суть своєї проблеми. Це допоможе якнайшвидше підібрати спеціаліста та розпочати терапію.


Чат колективної підтримки та чат-бот "Як ти?"

Ще на шостий день війни в Україні запустили в роботу чат "Як ти? ".  У ньому учасники можуть поділитися своїми емоціями і переживаннями та отримати етичну підтримку від інших учасників групи.


Онлайн-платформа Meclee

Досвідчені психологи та психотерапевтипропонують безкоштовні консультації українцям, які постраждали від агресії РФ.


Кризова порадня

На базі Українського Католицького Університету стартувала робота Кризової Порадні. Психологічна допомога надається безплатно у форматі дзвінків чи повідомленьу телеграмі. "Порадня" працює щодня з 9:00 до 23:00.

Аби отримати допомогу просто напишіть чи телефонуйте в телеграмі за наступними номерами:

+380965807688@poradnya1
+380500732903@poradnya2
+380965814896@poradnya3
+380934347701@poradnya4
+380958744062@poradnya5


Кризова служба психологічної підтримки від Хабу стійкості

Цк команда психологів і психотерапевтів, які готові безкоштовно консультувати українців та допомогати їм долати стрес в умовах війни.Після обрання свого спеціаліста первинні консультації надаватимуться у форматі дзвінка. Подальші вже можна буде узгодити окремо з вашим психологом/психотерапевтом.


Онлайн-платформа "Розкажи мені"

Платформа "Розкажи мені" цілодобово надає українцям безкоштовну психологічну допомогу та підтримку. Фахові консультації проводять провідні спеціалісти Інституту когнітивного моделювання, Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, сертифіковані психологи, психотерапевти, а також дипломовані коучі.

Як отримати допомогу: залиште заявку на сайті та очікуйте. Спеціаліст зв’яжеться з вами якомога швидше.


Служба психологічної допомоги "Перемога"

Кваліфіковані й досвідчені психологи та психотерапевти зі всієї України об’єднались, щоб в умовах війни надавати своєчасну та цілком безкоштовну психологічну допомогу і підтримку українцям. Консультації надають щодня з 8:00 до 22:00 через відеозв’язок або в текстових чатах, а за відсутності інтернету — телефоном.

Отримати допомогу можна скористатись одним із чат-ботів в телеграмі або вайбері.


Центр психологічної підтримки "ОбійМи"

Від початку повномасштабної війни за підтримки Національної психологічної асоціації понад півтисячі психологів-волонтерів з України та світу об’єдналися аби допомогти українцям пережити стрес внаслідок війни. За цей час вони змогли допомогти понад тисячі людей і планують й надалі продовжувати свою активну волонтерську діяльність.


Чат-бот "Слова допомагають"

Команда факультету інформатики CyberFI спільно з командою Центру психічного здоров’я та психосоціального супроводу НаУКМА створили телеграм-бот для психологічної підтримки. Відповідно до задуму, цілодобову та повністю анонімну допомогу надаватимуть понад 40 психологів-професіоналівзалучили понад 40 психологів-професіоналів із багаторічним стажем та високим рівнем кваліфікації.


Психологічна допомога дітям

Психологічну допомогу пропонують і маленьким українцям, які стали свідками бойових дій або внаслідок війни отримали сильну психоемоційну травму. Фонд "Маша ", який заснувала телеведуча Машою Єфросиніна, спільно з центром нейропсихології "Рівновага" готові надавати таким діткам безкоштовні онлайн-консультації фахівців.


Сайт Help24

Психологи на сайті "Help24" безкоштовно консультують усіх охочих в онлайн-чаті. Зазвичай онлайн-консультація триває до 30 хвилин, але якщо виникне потреба у додатковій консультації адміністратор  може піти на зустріч та перенаправити вас до нього повторно, а також підкаже, що робити далі у такі ситуації.


Штучний інтелект "Еломія"

У випадку, якщо людина не готова довірити свої переживання іншій людині, на допомогу прийде штучний інтелект. Чат-бот "Еломія" -  це гарне рішення для тих, хто не бажає спілкуватися з людиною, але вкрай потребує підтримки та розради. 


Допомога від психологів "СТБ"

Телеканал СТБпропонує кожному українцю безкоштовну психологічну підтримку від провідних фахівців телеканалу. Для цього вони створили спеціальний чат-бот в телеграмі, де кожен бажаючий може поділитися своєю історією та отримати первинну консультацію від психолога.


Онлайн-платформа "Mindly"

В межах цієї платформи можна безкоштовно отримати не лише одноразову консультацію, а й повноцінну довгострокову терапію. Дипломовані психологи та психотерапевти на індивідуальних сесіях допоможуть подолати посттравматичні стресові розлади, пережити втрату близької людини та адаптуватися після вимушеної зміни місця проживання.


Платформа "ЇЇ підтримка" для жінок та ЛГБТ-спільноти

Видання "Wonderzine Україна" анонсувало та успішно запустило платформу психологічної підтримки для жінок та членів вітчизняних ЛГБТ-спільнот.Кожен учасник може отримати до трьох сесій з психологом безкоштовно або, по можливості, за мінімальний прийнятний донат. Орієнтовна тривалість однієї сесії — 40-50 хвилин.

 

З ким можна поговорити та кому дзвонити у кризовій ситуації?

Кризове консультування в рамках кол-центру "Варто жити"

Команда психологів всеукраїнського кол-центру надає безкоштовні консультації усім українцям, які відчувають, що не можуть самотужки впоратись із проблемами та переживаннями у зв’язку війною в Україні.

Аби отримати допомогу варто лише звернутися за наступними телефонами:

 SHAPE  \* MERGEFORMAT  5522 — lifecell та Vodafone (дзвінки безкоштовні)
 SHAPE  \* MERGEFORMAT  +38 (093) 170 72 19 — Kyivstar (за тарифами оператора)

Графік роботи лінії: 11:00-19:00 з понеділка по п’ятницю.


Гаряча лінія "Стоп, паніка"

Із початком повномасштабної війни відновила свою роботу й гаряча лінія професійної підтримки "Стоп, паніка". В межах її діяльності, висококваліфіковані та досвідчені фахівці безкоштовно та анонімно надають консультації людям, які переживають психологічну нестабільність, відчувають у собі  панічні настрої, а також невпевненість у завтрашньому дні.

Аби отримати допомогу —  зателефонуйте спеціалістам:
Сергій — 0974865006;Лєна — 0980486775;
Єлизавета — 0663578315;Ірина — 0972094508;
Тетяна — 0689884808;
Юрій — 0509342880;
Ольга — 0934688601;Наталія — 0972417419;Юлія — 0508743495;Елла — 0677733920;Станіслав — 0973966337.


Психологічна допомога від студії "DONT-PANIC"

Телефонувати на "гарячу лінію" пропонують також і фахівці студії DONT-PANIC.COM.UA. В межах волонтерського проєкту, уся допомога українцям надається виключно безкоштовно та анонімно. Психологи обіцяють надати механізми самодопомоги собі і близьким, допомогти віднайти опору в собі та стати такою опорою для інших.

Для отримання консультації телефонуйте на "гарячу лінію" +38 (050) 211 06 62