Під Полтавою місцевий старшокласник виготовляє баки для сортування вторсировини

18 листопада 2020 0
У селах Тахтаулове та Жуки, що під Полтавою, місцевий хлопчина власними руками виготовляє та встановлює баки для сортування вторсировини. За весь час вдалося зібрати та вивезти 200 кілограмів пластику та 600 кілограмів скла.


Вже пів року з ініціативи місцевого школяра в селах Тахтаулове та Жуки встановлені баки для сортування вторсировини. Наразі збирають скло та пластик.
Старшокласник Ярослав Пісоцький робить контейнери із бочок з-під зерна та паливно-мастильних матеріалів. А ось це каркас баку для поліетилену.
"У цього бака є надзвичайна перевага, бо він невеликого розміру. У цього бака буде зрізаний верх й це буде прекрасна місткість для скла. Для обслуговування цього баку не потрібна спецтехніка. Якби була якась техніка, або сприяння, то можна було б встановити більші, а так це лише імпровізація. Але принципі їх вистачає", – сказав екоактивіст Ярослав Пісоцький.
На кожному баку нанесений напис, де вказано для чого саме він використовується. За кольором вони різноманітні.
Дехто з місцевих підтримує таку ініціативу.
"Абсолютно правильно й потрібно. Це нормально, так має бути в цивілізованій країні. Наше село – це наша домівка, ми тільки за. Сортуємо звичайно", – розповіла місцева жителька Олена Запорожець.
За весь час вдалося зібрати 200 кілограмів пластику та 600 кілограмів скла. Вилучені гроші витратили на нові матеріали.
"У перші місяці місцеві сортували дуже добре. Все літо майже не було інцидентів. А зараз місцеві почали зносити сміття на зупинки", – додав екоактивіст Ярослав Пісоцький.
За словами Ярослава, наразі грошей на матеріали не потребує, а от від фізичної допомоги не відмовився б.