На Полтавщині бухгалтер підприємства незаконно привласнив собі близько 850 тисяч гривень

23 червня 2022 0
Поліна Кузнецова
З січня 2016 по жовтень 2021 років чоловік з Полтавщини шахрайством переказував гроші підприємства на свій особистий рахунок.

Лубенська окружна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього бухгалтера одного з комунальних підприємств Лубенського району, за привласнення чужого майна, вчинене повторно, та несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації (ч. ч. 1, 3 ст. 191, ч. 3 ст. 361 Кримінального кодексу України). Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

З січня 2016 по жовтень 2021 років чоловік вносив до електронних особових рахунків неправдиву інформацію про заробітну плату працівниць підприємства, що перебували у соціальних відпустках. Надалі нараховані жінкам гроші він спрямовував на власний рахунок. Щомісячно бухгалтер привласнював від 800 гривень до 13 тисяч гривень.

Протягом зазначеного періоду зловмисник заволодів майже 850 тисячами гривень, спричинивши підприємству збитки. В результаті чого, прокуратура подала позовну заяву стосовно звинуваченого для того, щоб він відшкодував збитки.