Загибель на Донбасі військовослужбовців з Полтавщини: оприлюднили перші результати розслідування

11 березня 2021 0
Тетяна Наказненко
Оприлюднили перші результати розслідування загибелі військовослужбовців на Донбасі, серед яких — двоє жителів Полтавщини.

Слідчі Державного бюро розслідувань оприлюднили перші результати розслідування загибелі трьох військовослужбовців на території проведення Операції Об'єднаних сил. Про це йдеться на офіційному сайті ДБР. Серед загиблих тоді були двоє жителів Кременчука.

За даними досудового розслідування, 27-річний керівник інженерної служби військової частини достовірно знав про наявність необлікованих вибухонебезпечних предметів на асфальтованій дорозі на території відповідальності військової частини (поблизу населеного пункту Новолуганське Бахмутського району Донецької області). Втім, він не вжив належних заходів до позначення місцеперебування боєприпасів добре помітними знаками небезпеки, огородження та охорони небезпечної ділянки, а також її розмінування.

Зранку 14 лютого 2021 року, під час переходу групи військових для несення служби до іншої позиції повз неогороджених та непозначених протитанкових мін, відбувся їх вибух. У результаті мінно-вибухової травми троє військовослужбовців-десантників загинули на місці.

Таким чином, начальника інженерної служби військової частини після трагедії звільнили, йдеться у повідомленні. Його підозрюють у недбалому ставленні військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України).

Наразі вирішують питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо, у результат підриву на мінному пристрої під час виконання завдань у зоні проведення Операції Обʼєднаних сил загинули двоє жителів Кременчука — Олексієнко Вʼячеслав Сергійович та Войтенко Олександр Володимирович. Церемонія прощання з військовими відбулася 18 лютого в міському палаці культури.

фото: офіційний сайт ДБР