Помер викладач Полтавського технічного університету

15 жовтня 2021 0
Тетяна Наказненко
На 73 році життя зупинилося серце викладача Полтавського технічного університету Дмитра Стороженка.

13 жовтня на 73 році помер доцент національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка" Дмитро Олексійович Стороженко. Про це у Фейсбуці повідомили Антон Сененко та на офіційній сторінці викладача.

Дмитро Стороженко народився 7 березня 1949 року у селі Федунка Шишацької громади. Школу закінчив зі срібною медаллю в 1966 році. З 1966 до 1971 року навчався на факультеті "Конструювання і виробництва радіоапаратури" Харківського інституту радіоелектроніки (ХІРЕ).

Після закінчення інституту з 1971 до 1975 року працював інженером-конструктором на заводі "Знамя" в Полтаві і старшим інженером на кафедрі мікроелектроніки ХІРЕ.

З 1975 року і по теперішній час трудова діяльність Дмитра Стороженка була пов'язана з "Полтавською політехнікою імені Юрія Кондратюка", де він обіймав посади асистента кафедри фізики, аспіранта кафедри хімії, старшого наукового співробітника науково-дослідного сектора при кафедрі хімії, старшого викладача кафедри хімії, заступника декана санітарно-технічного факультету, доцента кафедри хімії, виконувача обов'язків декана заочного факультету, проректора з виробничих і міжнародних зв'язків.

На громадських засадах протягом 1984-1991 років він працював Вченим секретарем Ради ректорів вузів Полтавського регіону.

У 1983 році захистив кандидатську дисертацію на тему "Взаємодія сульфатних солей лужних металів амонію і гадолінію у водних розчинах при 25 - 1000С" в Університеті Дружби Народів ім. Патріса Лумумби.

З 1997 року працював завідувачем кафедри хімії.

Науковець мав близько 400 публікацій, патентів, авторських свідоцтв на винаходи.  

Прощання з чоловіком відбудеться 15 жовтня о 13:00 на центральному кладовищі Полтави.

фото зі сторінки Дмитра Стороженка у Фейсбуці