Полтавська область відшкодувала "Укрзалізниці" майже півтора мільйона гривень

25 червня 2023 0
Полтавщина відшкодувала "Укрзалізниці" майже півтора мільйона гривень за пільгових пасажирів.

За п'ять місяців 2023 року Полтавська область відшкодувала "Укрзалізниці" майже півтора мільйона гривень за перевезення пільгових пасажирів. Про це повідомили у регіональній філії "Південна Залізниця".

Загалом регіональна філія перевезла майже 810 тис. пасажирів пільгових категорій на суму 19 млн грн. Місцеві органи влади, що є замовниками перевезень за соціальними тарифами, відшкодували перевізникові лише 25,7% від суми наданих з початку року послуг.

Так, за 5 місяців з місцевих бюджетів надійшло 4 млн 890 тис. 100 грн компенсації за пільгові пасажирські перевезення у приміському сполученні (з урахуванням погашення заборгованості за минулі роки), у тому числі:

  • по Сумській області – 1 млн 675 тис. 500 грн;
  • по Харківській області – 1 млн 434 тис. 7 грн;
  • по Полтавській області – 1 млн 431 тис. 9 грн;
  • по Чернігівській області – 249 млн 400 тис. грн;
  • по Кіровоградській області – 98 млн 600 тис. грн.

За п'ять місяців 2023 року регіональна філія "Південна залізниця" АТ "Укрзалізниця" у приміському сполученні перевезла 2 млн 436 тис. 400 пасажирів, кожного третього – безоплатно або зі знижкою.

"Проблема з виплатами "Південній залізниці" не нова, проте, чомусь місцеві бюджети Полтавської області виплачують не в повному обсязі. Проте, як нам всім відомо, це краще аніж раніше — раніше в області ряд селищ та міст, зокрема і Полтава, взагалі "забивала" на ці виплати. Через це залізниця періодично скасовує зупинки по маршрутам, а також може скасувати конкретний поїзд. Це, в свою чергу, доставляє ряд незручностей мешканців віддалених районів, де "електрички" та "дизелі" є єдиним транспортом", - Назарій Никончук, автор телеграм-каналу "Транспорт Полтави" для журналістів "PTV".

Нагадаємо, з Полтави до Гребінки курсуватиме відновлений інклюзивний електропоїзд.

Фото: ТП