У Полтаві залили бетоном дерева під час будівництва чергового літнього майданчика

07 червня 2021 0
На вулиці Європейській залили бетоном кілька дерев. Все через те, що там почали будувати літній майданчик біля закладу громадського харчування. Сьогодні дерева почали "звільняти" від покриття, але працівники говорять, що так планували зробити ще з самого

На вулиці Європейська залили бетоном дерева, все через те, що тут будують черговий літній майданчик. Але ж самі працівники говорять, що це не помилка, а завчасно продуманий хід.

"Два дні вистоявся бетон і тепер, щоб він не обвалився ми наводимо лад з деревами. Там буде засипана скоріше за все кора, тобто дерева будуть нормально рости. Й виходити вони будуть через конструкцію літнього майданчика", – повідомив виконроб Руслан.

Попри те, що підприємець пообіцяв "звільнити" дерева від бетону. Рослини вже втратили кілька років свого життя.

"Це шкодить кореням, адже вони перестають виконувати свою основну функцію, а саме поглинання вологи. Тобто, дерево не зможе зараз отримати воду ніяким чином і потихеньку буде засихати, це відбудеться не за один рік", – розповіла арбористка Ольга Іващенко.

Дозвіл на розміщення літнього майданчика є. Однак дерева доведеться повернути початкового вигляду.

"Ми побачили це порушення й сьогодні зранку інспектори спілкувалися з підприємцем. Він зрозумів свою помилку, й працює над цим", – розповів начальник інспекції з контролю за благоустроєм міста Максим Малько.

Бетон біля дерев вже почали прибирати. Полтавцям такий "благоустрій" не до вподоби.

"Дерева не можна бетоном заливати, їх треба удобрювати", – каже Олексій Коломієць.

"Ну це ж неправильно, коренева система загине", – говорить Георгій.

"Це безглуздо, зовсім безглуздо", – вважає Олена Назарчук.

– Я негативно до цього ставлюсь, бо так залити бетоном, – сказала полтавка Ольга Ясинська.
Підтримую, планету потрібно озеленювати, а не навпаки заливати бетоном, – підтримала полтавка Альона Коваленко.

Аби подовжити життя деревам при будівництві таких літніх майданчиків робітники мають огороджувати дерева рамкою. Але у цьому випадку, територію навколо рослин планують просто засипати корою.