Якщо Співоче поле не реконструювати, за кілька років воно може повністю зруйнуватися

31 серпня 2021 0
Співоче поле вже понад 10 років руйнується, але якщо його не реконструювати споруда повність може розвалитися. Наразі там розбита цегла та зруйновані вікна. А для того, щоб роботи на Співочому полі почалися, депутати мають подати це питання на комісію.




Розбита цегла, зруйновані вікна та пусті пляшки на сцені – у такому стані Співоче поле Марусі Чурай перебуває вже понад 10 років. Якщо споруду не реконструювати, через кілька років вона може повністю зруйнуватися, говорить архітектор.

"Це руйнування фасаду від опадів, від незахищеності. Тому, що цегла, якщо не покрита зверху, то руйнується. Ось, будь ласка, руйнування фасаду, оздоблення фасаду та декоративних елементів", – розказав голова Полтавської обласної організації Національної спілки архітекторів України Едуард Зубашич.

Всередині споруда пустує, тут лежать тільки дерев'яні конструкції. Думки полтавців з приводу реконструкції будівлі різняться.

"Це місце просто, як музейний експонат. Чи тут буде реконструкція, чи ні, воно все одно, буде відвідуване, тому, що це оглядова точка", – сказав полтавець Григорій Турянський.

"У свята тут багато людей збирається, я думаю, якби надалі тут були концерти, було б добре. Шкода, що так вийшло, що воно занедбане", – зазначила полтавка Альона Курочка.

"Проводити там заходи, концерти. Раніше ж проводили. Я ще це пам’ятаю, ми б ходили", – розповіла полтавка Ліна Федченко.

"Можливо, потрібно залучити кошти обласні, можливо навіть за допомогою програми бюджет участі, запропонувати проєкт можливо щось вийде", – розповів Всеволод Ланін.

В адміністрації парку Перемога двері були зачинені, а телефоном коментувати також відмовилися. Для того, щоб реконструкція співочого поля почалася, депутати мають подати це питання на комісію, говорять у міській раді.

"Чи буде фінансування, це треба обговорювати й шукати джерела фінансування. Я тільки за те, щоб відновити, реконструювати, а там вже буде рішення за депутатами, рішення приймають вони", – прокоментував секретар міської ради Андрій Карпов.

Співоче поле збудували ще у 1987 році. За словами архітектора реконструкція буде коштувати не один мільйон гривень. Але після проведених робіт потрібно використовувати споруду за цільовим призначенням: для концертів та фестивалів. Тоді конструкція більше руйнуватися не буде.