Полтавцям до кінця року у три рази підвищать тариф на вивезення сміття

12 квітня 2021 0
До кінця року полтавці будуть більше платити за вивезення сміття. Наразі жителі багатоквартирних будинків сплачують 7 гривень 78 копійок за одного мешканця, а для приватних будинків – 12 гривень 35 копійок.


У Полтаві планують втричі збільшити тариф на вивезення сміття. За послугу полтавці сплачують в КАТП-1628. Наразі жителі багатоквартирних будинків платять 7 гривень 78 копійок за одного мешканця, а для приватних будинків – 12 гривень 35 копійок. Ці кошти закладені в комунальні послуги.

"У Полтаві найменший тариф, таких тарифів в Україні немає в жодному місті. У таких міста як Полтава вже немає тарифу менш як 20 гривень. 21, 26, 28 гривень. Я думаю, що тариф у Полтаві не буде перевищувати 30 гривень, але буде вищий за 20 гривень", – повідомив заступник міського голови з питань ЖКГЄвген Ричка.

 КАТП-1628 має збирати сміття, а також прибирати територію біля сміттєвих баків. У мікрорайоні Юрівка поблизу баків – купи сміття.

"Тут викидають сміття всі, майже вся Полтава. От як у нас тут з'явилися сміттєві баки, ніхто жодного разу їх не мив. Колись приїздила машина полила водою, казали, що будуть забирати, мити, ремонтувати. Ніхто цього не робить. Вивозять нормально", – розповів полтавець Василь Корж.
 
"Люди риються все розкидають. А так регулярно вивозять. Баки не миють, не дуже чисті. Я б така, щоб тариф не збільшували. Тому що в людей немає грошей платити", – сказала полтавка Клавдія Мазурчак.

 А така ситуація на вулиці Шевченка. Біля сміттєвих баків також гілки та непотріб.
 
 На вулиці Панянка біля баків прибрано, й самі контейнери порожні, але люди однаково роботою комунальників невдоволені.

"Вам зараз пощастило, тому що у нас тут зажди купи сміття. Не знаю скільки ми платимо, але якби воно було більш цивілізовано я була б згодна платити. Вони брудні й прибирається я б не сказала, що досить часто", – розповіла полтавка
Тамара Іващенко.

  У КАТП-1628 повідомили, що підіймають тариф, бо у підприємства немає коштів на закупку техніки. Підняти тариф планують вже до кінця року.


Тамара Мордик, Станіслав Адєєв, PTV Полтавське Телебачення