На Полтавщині фельдшерку підозрюють у підробці COVID-документів, для отримання доплати

01 лютого 2022 0
Олена Кулага
Фельдшерці швидкої допомоги у Лубнах вручили підозру у підробці COVID-документів та їх використанні.


У Лубнах викрили фельдшерку станції швидкої допомоги. Жінку підозрюють у внесенні неправдивої інформації про вакцинацію від COVID-19 до "Електронної системи охорони здоров’я" та карти профілактичних щеплень. Про це повідомила пресслужба Головного управління Нацполіції Полтавської області.

Поліціянти встановили, що карта профілактичних щеплень зі сфальшованими даними про введення першої дози вакцини, фельдшерці була потрібна для отримання доплати за роботу в особливих умовах пандемії.

Жінці повідомили про підозру у вчиненні ряду кримінальних правопорушень: ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 358 (Підбурювання до підробки офіційного документа, який видається чи посвідчується особою, яка уповноважена на виконання функцій держави щодо реєстрації), ч. 4 ст. 358 (Використання завідомо підробленого документа), а також ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 190 (Замах на шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо: Лубенський міськрайонний суд закрив справу проти лікаря, який підробив сертифікат про вакцинацію, зважаючи на каяття обвинуваченого.

фото: slovoidilo.ua