На 17 000 грн у Полтаві оштрафували двох чоловіків, які на вулиці перебували без посвідчення особи

15 червня 2021 0
Яніна Климань
У Полтаві суд оштрафував двох чоловіків, які порушили карантинні обмеження.

17 000 грн штрафу призначив суд двом чоловікам, які порушили карантинні обмеження в Полтаві. Відповідні постанови ухвалив Київський районний суд Полтави. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з реєстром, 26 квітня 2021 року близько 12:00 уродженці сіл Лутовинівка та Оленівка Козельщинського району перебували на вулиці Ст. Кондратенка,14 без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи.

До суду на розгляд справи не з’явилися.

Таким чином чоловіки порушили вимоги постанови Кабінету міністрів України "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" та скоїли адміністративне правопорушення, передбачене ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім штрафу 17 000 грн, особи мають сплатити по 454 грн судового збору кожен. Постанову можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення.