На Херсонщині під час обстрілу загинув старший солдат Дмитро Гаврилко

08 жовтня 2022 0
Яніна Климань
У Херсонській області під час мінометного обстрілу загинув 45-річний житель Лохвицької громади.

2 жовтня у районі села Давидів Брід Херсонської області в результаті ворожого мінометного обстрілу загинув 45-річний Дмитро Гаврилко зі своїм бойовим побратимом Романом Бутком. У бліндаж, де ховалися військові, потрапив ворожий снаряд.

Дмитро Гаврилко народився 16 січня 1977 року у м. Воркута Республіки Комі. У 1982 році родина переїхала на Полтавщину, оселилася у місті Лохвиця. З 1983-го по 1991-й рік він навчався у Лохвицькій загальноосвітній школі №1. У 1992 році вступив в середнє професійно-технічне училище №32 у м. Червонозаводське. Закінчив навчання у 1994 році, отримавши спеціальність слюсара КиПиА. У 1995 році проходив строкову службу у лавах Збройних сил України. У 2003 році виявив бажання та вступив на військову службу за контрактом.

Працював слюсарем-монтажником, охоронцем, електриком на підприємствах Лохвицької громади. Про це повідомили у Лохвицькій міській раді.

Був мобілізований до лав ЗСУ у червні 2014 року та протягом року боронив територіальну цілісність України.

Після повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України Дмитро на другий день став до лав Збройних сил України по мобілізації. Військову службу проходив у званні старшого солдата.

У чоловіка залишилися мама Любов Миколаївна, батько Григорій Іванович, донька Оксана, брати Сергій Олександрович та Юрій Григорович.