У Кобеляках готуються до ракетного обстрілу: під час повітряної тривоги пацієнтів переносять до укриттів

07 серпня 2022 0
Олександра Іоффе
Після допису Міноборони РФ Кобеляцька громада всерйоз очікує на "прильоти". Людей просять не ігнорувати повітряну тривогу, особливо це стосується пацієнтів та працівників місцевої лікарні.

В Кобеляцькій лікарні немає ніяких українських військових, а усі працівники медзакладу розуміють ризики, щодо можливого ракетного обстрілу. Таку інформацію 5 серпня повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін під час свого чергового брифінгу для регіональних ЗМІ.

За його словами, 4 серпня, на наступний день після появи публікації у офіційному телеграм-каналі Міноборони Росії, щодо дислокації у районній лікарні бійців "Айдару" місцева районна військова адміністрація почала активно провадити підготовчі та евакуаційно-безпекові заходи.

"Вчора керівництво РВА їздило інспектувати місцеву лікарню. Перевірили — у Кобеляках немає військових у лікарні. І поряд немає. Але переконані що ворог на це мало зважатиме. Тому додатково була проведена нарада з правоохоронцями і нині ця ситуація перебуває на особливому контролі. Сподіваюся, що це було банальним фейком все це закінчиться простим розголосом. Але розуміємо, що такі новини можуть обернутися для нас новими ракетними ударами. Тому персонал та пацієнтів лікарні детально проінструктовано, щодо дій після оголошення повітряної тривоги. Нині ніхто після звуку сирени не залишається в приміщенні, усіх виводять/виносять до укриттів", - зазначив голова ПОВА.

Наостанок Дмитро Лунін підкреслив, що керівництво громади та очільник районної військової адміністрації проінформовані про ситуацію, але, попри це, лікарня продовжує працювати в штатному режимі.