Родина полтавців, на яких влітку напали з лопатою, бояться за свою безпеку

04 листопада 2021 0
Родина полтавців, на яких влітку напали з лопатою, бояться за свою безпеку. Все через те, що суд звільнив з під варти нападника. До цього чоловік три місяці провів у СІЗО. Напад чоловік здійснив у липні цього року.



Полтавцю, який наприкінці липня цього року розтрощив лопатою два автомобілі, суд виніс вирок. Чоловік відсидів у СІЗО три місяці, однак наразі його звільнили з під варти, тож чоловік перебуває на волі. Через це родина Срібних, які стали жертвами нападника, бояться виходити на вулицю.

"Ми покладаємося на розгляд суду. Він може десь поряд тут ходити й люди його бачили, але життя продовжується й треба жити. Чи я його не боюсь? Я боюся й молодший син постійно питає чи він не прийде", – розповіла потерпіла Вікторія Срібна.

42-річний полтавець напав на родину у липні цього року. Все почалося з того, що 26 липня з автівки потерпілої двоє підлітків познімали ковпачки. Аби знайти батьків та повідомити про бешкетників жінка виклала відео у соціальні мережі. Після цього мама одного з підлітків домовилася про зустріч аби вибачитися, але разом з нею прийшов кремезний чоловік з лопатою в руках. Він почав трощити автівку та нападати на родину Срібних на їх сусідів.

Мешкає нападник на сусідній вулиці від родини потерпілих, однак жунарлісткм двері ніхто не відчинив.

28 жовтня Київський районний суд призначив нападнику три роки умовного терміну і зобов’язав звільнити чоловіка з під варти.

"Київським районним судом винесено вирок відносно 42-річного місцевого жителя за вчинення ним двох кримінальних правопорушень. А саме за умисне заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості та за хуліганство із завчасно підготовленим предметом", – повідомив інспектор з комунікації Полтавського районного управління поліції Василь Зуб.

Якщо родина потерпілих переймається за свою безпеку, вони можуть звернутися до поліції.

"Поліція має ряд повноважень серед яких є здійснення профілактичних дій спрямованих на запобігання кримінальних або інших правопорушень. Відбувається це у тому випадку, коли люди, які звертаються до поліції, спостерігають поруч із собою цю людину", – повідомив юрист Богдан Яненко.

Зловмисник відшкодував родині потерпілих завданні збитки. Але попри те, що розбите скло в автівці вже замінили, рани на тілі потерпілих ще досі загоюються.