Ще десять амбулаторій передали на баланс ОТГ на Полтавщині

30 грудня 2020 0
Тетяна Наказненко
На Полтавщині ще десяти обʼєднаним територіальним громадам передали на баланс добудовані амбулаторії.

30 грудня в десяти населених пунктах Полтавської області органи місцевого самоврядування отримали акти виконаних робіт та готовності до експлуатації амбулаторій. Отже, передали на баланс амбулаторії в Березовій Рудці та Великій Кручі (Пирятинська ТГ), Петрівцях (Миргородська ТГ), Михайлівці (Михайлівська ТГ), Петрівці (Скороходівська ТГ), Селещині (Машівська ТГ), Покровському (Решетилівська ТГ), Божківському (Полтавська ТГ), Засуллі (Лубенська ТГ), Пирогах (Глобинська ТГ).

Як повідомили на офіційному сайті Полтавської обласної державної адміністрації, надалі в ці амбулаторії мають підібрати кваліфіковані кадри, наповнити об’єкти додатковим обладнанням та під'єднати їх до опалення й електроживлення.

Загалом у 2020 році за програмою "Велике будівництво" у Полтавській області добудували 29 амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Загальна сума фінансування – понад 225 мільйонів гривень: 202 мільйони – кошти субвенції, 22 мільйони  – співфінансування з місцевих бюджетів, йдеться у повідомленні.

фото: офіційний сайт Полтавської ОДА