Полтавці самотужки почали ремонтувати розбиті дороги

12 травня 2021 0
Через поганий стан доріг, полтавці почали ремонтувати покриття самотужки. У поліції кажуть, дозвіл на такі роботи треба брати у міської влади. На ремонт доріг у Полтавській ОТГ з міського бюджету цьогоріч спрямували 108 мільйонів гривень.


Полтавці почали самотужки ремонтувати розбиті дороги. Кілька днів тому на ділянці біля проспекту Миру засипали ями камінням.

"Я розумів, що просто так цього робити не можна, тому звернувся до поліції. Мені передзвонив інспектор, сказав, буль ласка засипай. Взяв брак масу, позасипав деякі ями, ввечері пішов дощ, вона не вся встигла склеяться, але ями стали менш небезпечними, ніж були раніше", – сказав полтавець Вадим Дудник.

Полтавські водії до такої ініціативи ставляться здебільшого позитивно, але кажуть, надовго таких робіт не вистачить.

"З одного боку хочуть покращити, зробити власними зусиллями, але з іншого боку це недовготривало, треба капітально будувати. У Полтаві й кращі дороги є, але цю б звичайно вже треба було відремонтувати", – розповів водій Євгеній Онищенко.

"Треба владі говорити, щоб вони нормально працювали. Ми тільки й працюємо на машини, бо весь час у ремонті", – сказав водій Валентин Сумер.
"Так, а що робити. Були б кізяки – кізяками б ліпили", – розповів водій Микола Шматченко.

Але у поліції про ремонт власними силами на цій ділянці нічого не чули. До того ж під час робіт треба встановлювати знаки, про те, що ведеться ремонт дороги, аби не наражати на небезпеку себе та інших.

"Таке зустрічається вкрай рідко, найчастіше надходять скарги на сам стан дорожнього покриття. Однозначно відомо, що у людини для проведення такої роботи повинен бути наявний дозвіл від органів місцевого самоврядування. Проте про цю подію до поліції скарг та повідомлень не надходило", – повідомив речник патрульної поліції Руслан Возниця.

Відповідальні за стан доріг у Полтавській ОТГ управління житлово-комунального господарства. Там кажуть, капітальний ремонт цієї ділянки відклали, бо коштів немає.

"На сьогоднішній час розглядається питання спрямування кредитних коштів на виконання капітального ремонту всієї дороги на вулиці Миру. До того часу доки ухвалять рішення, зараз є рішення виконати ямковий ремонт, а потім переходити до капітального ремонту всієї дороги", – сказав заступник міського голови з питань ЖКГ Євген Ричка.

Ямковий ремонт ділянки на вулиці Миру пообіцяли виконати до початку літа. Загалом з міського бюджету на ремонт доріг у Полтавській ОТГ цьогоріч спрямували 108 мільйонів гривень.