495 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 3 липня

03 липня 2023 0
Яніна Климань
Обстріл Херсонської та Харківської областей: головні новини протягом доби.

2 липня окупанти здійснили 85 обстрілів Херсонської області. Через обстріли шість цивільних отримали поранення, з них одна - дитина, повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна.

2 липня російська армія обстрілювала з авіації, артилерії та мінометів населені пункти Куп’янського, Чугуївського та Ізюмського районів. Пошкоджені дахи та вікна житлових будинків.Поранених немає, повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У ніч на 3 липня російські окупаційні війська атакували Україну іранськими ударними дронами Shahed-136/131. Усього було запустили 17 безпілотних літальних апаратів,  13 - збили підрозділи Збройних Сил України. Про це повідомили у пресслужбі Повітряних сил ЗСУ.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу противника, а підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили пункт управління, район зосередження особового складу, 27 артилерійських засобів на вогневих позиціях та два засоби протиповітряної оборони ворога.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 3 липня: