Аномальна спека: на Полтавщині новий температурний рекорд

25 червня 2021 0
На Полтавщині останні кілька днів тримається аномальна спека. Стовпчики термометрів підіймаються вище 36 градусів. Через таку високу температури дехто з перехожих втрачає свідомість просто на зупинках громадського транспорту.


Через аномальну спеку на Полтавщині люди втрачають свідомість. Днями у центрі Полтави дві жінки знепритомніли. Одній стало зле в салоні маршрутки, а іншій прямо на зупинці громадського транспорту. Працівники швидкої майже щодня отримують виклики на знепритомнення.

- Коли був останній, – питаємо.
- Сьогодні, – відповідає фельдшер швидкої.
- А що там трапилося?, – уточнюємо.
- Молодий хлопець випив алкоголю багатенько і знепритомнів. Сказав, що перегрівся на сонці,
– відповідає фельдшер швидкої.

Рятуються полтавці від аномальної спеки по-різному. Хтось охолоджується біля води, дехто їсть морозиво або ж відпочиває в затінку.


"Ми їмо морозиво і водичку холодненьку",Настя і Аня, місцеві жителі.
"Обов’язково, водичка з собою завжди, морозиво також кожного дня", – Оксана, місцева жителька.

"Під кондиціонером іноді, захолоджуємо кімнату, бо з дітками під кондиціонером довго не посидиш. Водичку п’ємо, звичайно", – Яна, місцева жителька.

"Купаємось під душем, тут дуже добре, затишно, подобається тут. Погода така, що спека неможлива",Олександр, місцевий житель.

"У воді тут купаюсь. Бризкаюсь, обливаюсь", – Нікіта, полтавець.

"Ми прийшли побігати у фонтані, щоб було неспекотне. Я п’ю багато води. Мало їм, багато п’ю. Морозиво. На річку їздимо", - розповіли полтавки.

 Під час спеки не бажано вживати алкогольні напої та виходи на двір з 12 до 16 години.

"Не можна займатися важкою фізичною працею, особливо на відкритому сонці або ж в приміщеннях з поганою вентиляцією. Не можна їсти жирну і важку їжу, щоб організм менше втрачав енергії на переварювання", – розповіла Марія Гвоздик, сімейна лікарка.

Через високу температуру на Полтавщині було побито абсолютний температурний рекорд за останні 87 років.

"Середня добова температура вище норми на 5-7 градусів, але добовий максимум перевищеного лише на Півночі області. 24 червня він становив 35 градусів вище нуля, у 1934 році було зафіксовано 33,6. А по місту Полтава температурний рекорд не перевищено", – прокоментувала Ірина Островерха, синоптик Полтавського гідрометцентру.

За пронозами синоптиків температура повітря знизиться на 10 градусів вже цими вихідними, а в неділю можна очікувати на дощ.