Реконструкцію колектора на вулиці Пилипа Орлика розпочнуть у другій половині січня

30 грудня 2020 0
17 грудня перекрили дорогу на вулиці Пилипа Орлика. Все через реконструкцію колектора. Однак, роботи за два тижні не розпочинали, через відсутність дозволу від комунальних підприємств.

Вже два тижні вулиця Пилипа Орлика перекрита. Тут планували ремонтувати каналізаційний колектор. Однак впродовж цього часу жодних робіт тут так і не проводили.

"Є така ситуація, як погодження на проведення земляних робіт з іншими службами, які відповідальні за інженерні комунікації й пролягають вони в зоні проведення земляних робіт. Тому без отримання письмового дозволу комунальних служб розпочинати земляні роботи неможливо. Підрядник готов розпочати роботи після зимових свят", – повідомив заступник начальника виробничо-технічного відділу КП "Полтававодоканал" Максим Антонович.
Дали дозвіл на перекриття на засіданні виконавчого комітету 16 грудня. Згідно із договором виконати роботи мають до кінця 2021 року. Загалом на реконструкцію каналізаційного колектора витратять 16 з половиною мільйонів гривень з обласного бюджету.
Через перекриття дороги, у водіїв виникають проблеми. Дехто використовує закриту ділянку, як стоянку. А хтось кружляє на місці через неуважність.

"Там був знак, але зрозуміти, де саме закрита не зрозуміло. Я думав, що зможу тут проїхати. Дивно, що тут перекрили проїзд повністю", – сказав водій.

– Я не знав, що тут дорога закрита, – прокоментував керманич.
– Як збираєтесь її об'їхати, – запитали ми.
– Зараз просто поїду назад і все. Знак там був, що немає дороги, – відповів водій.

"Я не знав, що тут дорога закрита, знака немає. Не знаю, як буду об'їжджати. Зараз буду дивися, бо все місто стоїть, якось об'їду", – розповів водій.
А ось знак на вулиці Стрітенській, який забороняє проїзд, закрили пакетом. Тому проїжджати цієї дорогою можна.

"Дорожній знак повністю закритий, тому притягнути водіїв до відповідальності за не виконання вимог неможливо. Щодо об'їзду перекритою вулицею, то звичайно можна об'їхати там, де це дозволено дорожніми знаками", – повідомив речник патрульної поліції області Руслан Возниця.
Наразі об'їхати перекриту дорогу на вулиці Пилипа Орлика можна через вулиці Стрітенську, Гоголя та Конституції.

Анастасія Гонтаренко, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення