Без батьків на святі та просто неба – як відбудеться 1 вересня у полтавських школах

31 серпня 2021 0
Полтавські школи вже готові зустрічати учнів після літніх канікул, але без змін у роботі не обійшлося. Стосується це не вихованців, а самих викладачів. Адже для роботи шкіл 80 відсотків вчителів мають бути вакциновані від коронавірусу.



У полтавських школах день знань відбудеться без батьків та на шкільному подвір'ї. А 80 відсотків педагогічного складу мають бути вакциновані від коронавірусу, аби школи могли працювати.

"Наші навчальні заклади всі 59 готові до 1 вересня. Хочу сказати, що на сьогодні проведене щеплення понад 80 відсотків це чотири навчальних заклади. Від 50-до 70 це в 17 закладах. У решті закладах до 50 відсотків. Якщо ми будемо бачити ситуації, що не має до 80 відсотків вакцинації, то ми будемо вживати заходів, аби педагогічний колектив працював", – повідомив перший заступник міського голови Валерій Пархоменко.

Заклади готуються приймати учнів 1 вересня, а на дітей вже чекають новенькі щоденники.

"У нас відбудеться флешмоб, його будуть танцювати 5-ті та 11-ті класи. Він відбудеться на цьому майданчику", – розповіла вчитель хореографії Тетяна Мітіна.

На свіжому повітрі діти проведуть разом 20 хвилин, потім школярі підуть у свої класи. Але батькам першого вересня до школи зась! Бо карантинні заходи ніхто не скасовував.

"У мене доволі свідомий колектив, відповідально поставилися до вакцинації. Станом на сьогодні близько 70 відсотків вакцинованих. Ми сподіваємося, що це нам допоможе працювати в жовтій чи помаранчевій зоні. Звичайно спілкуємося, звичайно все пояснюємо роз'яснюємо, левова частка вакцинувалася, це ті, які недавно перехворіли на коронавірус", – розповіла директор наукового ліцею №3 Ірина Гринь.

За рекомендаціями МОЗ урочистості до 1 вересня варто проводити просто неба, не об'єднувати дітей різних вікових груп і класів, уникати утворення натовпу та максимально скоротити час проведення заходу.