У Полтаві водій тягнув собаку за автівкою по асфальту

19 квітня 2021 0
На вулиці 23 вересня ввечері 14 квітня водій протягнув собаку по асфальту за автівкою. На місці лишилися сліди крові, кривдника тварини досі не знайшли.

У Полтаві поліція не прийняла заяву від полтавки про жорстоке поводження з тваринами. Принаймні на це нарікає жінка. Світлана побачила, як керманич за автівкою тягнув собаку. Світлана встигла сфотографувати номери автівки, а зранку побачила сліди крові на тротуарі.

"Тільки на наступний день, коли я цю ситуацію рознесла Інтернетом, до мене почали дзвонити люди. Виявилося, що їм сказали, ніби я відмовилася писати заяву. По-перше, мені їх ніхто не пропонував писати, а по-друге, я перепитала що я можу зробити", – додала місцева жителька Світлана Бекер.

"Поліціянти говорять, що пропонували написати заяву, проте жінка говорила, що просто просить тримати її в курсі. Можливо під час діалогу, існує людський фактор, коли людина щось не так зрозуміла", – повідомив речник патрульної поліції Полтавщини Руслан Возниця.

На наступний день після події, жінка написала заяву.

"Поліціянти працюють, щоб встановити тварину й особу, яка може бути причетна до цих дій. Це обов'язковий елемент, наявність тварини, бо поліція має визначитися з правовою кваліфікацією події", – розповіла речниця ГУ НП Полтавщини Поліна Ларіна.

А ось до зооволентерів звернувся імовірний власник тварини.

"В особисті повідомлення в Інстаграм написав хлопець, який пояснював зі своєї сторони так, наче він дав собаку другу, але друг вивів на прогулянку. Ця собака щепилася з якоюсь дворовою. Не знаючи, що робити, вирішив тягнути собаку. Коли я запропонувала розповісти зі свого боку все на телебачення, він відмовився", – повідомила волонтерка Людмила Хоменко.

За жорстоке поводження з тваринами передбачена кримінальна відповідальність. Але і тут не все так просто. У Києві третій рік тягнеться справа собаки Ромашки. У 2018 році тварині проломили череп, але кривдник досі непокараний.

"На сьогодні досі Євгеній Шкор, який бив собаку, не поніс покарання. Досі йдуть суди, досі йдуть засідання. Він під будь-яким приводом не являється. Ми ходимо у суди, оббиваємо пороги. Змінили третього адвоката", – розповіла волонтерка Оксана Георгієва

А ось у патрульній поліції Полтави повідомили, коли зупинили автівку, яку описали заявниця, ззовні автомобіль був брудний і мав сліди від лап, але в салоні собаки не було.

Катерина Матієнко, Сергій Чорномаз, PTV Полтавське Телебачення